Šport
14 ogledov

Maščevanje Rusinj uspelo

Krim Mercator Simon Maljevac
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. kolu Lige prvakinj izgubile proti Dinamu iz Volgograda s 24:26 (13:12).

V Volgogradu so dvakratne evropske prvakinje iz Ljubljane tesno zmagale. Upale so, da bodo pomembno zmago potrdile v svojih Stožicah, toda Dinamo jim je vrnil z enako mero. Oziroma celo malce večjo, saj je zmagal za dva zadetka, Krim pa v Rusiji le za enega. Kot poudarjajo v ljubljanskem taboru je bilo ključno to, da ni stekla igra v napadu.

Krimovke so tekmo dobro začele, po zadetku Elizabeth Omoregie v osmi minuti so povedle s 3:1, Melanie Bak je v 13. minuti povišala na 6:3, Alja Koren v 17. minuti pa že na 8:4, kar je gostje prisililo k prvi minuti odmora. Ljubljančanke so, kot je že običaj pri trenerki Marti Bon, veliko menjavale, tudi položaje, kar je sprva delovalo, kot mora, nato pa so Rusinje z delnim izidom 3:0 in dvema goloma Anite Gače znižale na 7:8.

Sledilo je obdobje, ko sta ekipi zadetke dosegali v mini-serijah, kar je domače ohranjalo v rahlem vodstvu. To pa je skopnelo v 27. minuti, ko je ena najboljših igralk Dinama Ana Kočetova izenačila na 11:11 s svojim petim zadetkom na tekmi. Na glavni odmor so gostiteljice vseeno po zaslugi Korenove nesle zadetek prednosti.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi v napadu delali številne napake, streljale iz neizdelanih položajev. Oba tekmeca sta grešila v podobni meri, kar je botrovalo tesnemu nadaljevanju, z rahlo prednostjo Krima. Tudi ta se je stalila, in sicer v 43. minuti, ko je izvrstna Kočetova dosegla že svoj deseti zadetek. Za nameček je nato Olga Akopian v 46. minuti poskrbela za sploh prvo vodstvo Dinama na tekmi, Darja Dmitrijeva pa je tri minute pozneje zadela za 21:19 v korist Rusinj. Te so v odločilnih trenutkih prednost povišale tudi na 25:22, in sicer slabi dve minuti pred koncem, kar je bilo dovolj za zmago v gosteh.

"V obrambi smo začele zelo dobro, nato pa pred koncem prvega polčasa nerazumljivo popustile. V drugem delu tekme smo želele ponovno vzpostaviti takšen nivo igre, vendar smo zapravile nekaj priložnosti za povišanje vodstva. To se nam je na koncu maščevalo. Rusinje so zelo nevarne strelke iz razdalje, kar so danes tudi potrdile. Tokrat nam jih ni uspelo zaustaviti," je po tekmi dejala vratarka Krima Miša Marinček.

Najboljša strelka pri domačih je bila Mirjeta Bajramoska z osmimi goli, pri gostjah jih je Kočetova dosegla 12. Ljubljančanke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto na Dunaju proti Hypu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.