Šport
14 ogledov

"V Rusijo gremo na polno"

Sport 05.10.2013 Tamara Mavsar, rokomet, liga prvakinj, 1. krog, skupina C, Krim Saša Despot
Krim Mercator se bo v 3. kou Lige prvakinj v Volgogradu pomeril z Dinamom, bržčas prvim favoritom skupine, ki je doslej zaveležil zmago proti Leipzigu in neodločen izid pri Hypu. Tekma bo v soboto.

"Tokratni tekmec je še težji kot Leipzig, v to sem prepričana. Ima zelo kakovostne igralke, ki so v naši skupini individualno najmočnejše. Že vrsto let igra sloni na srednji zunanji igralki Ani Kočetovi, ki jo bomo poskusili ustaviti. Potem je tu še mlada Darja Dmitrijeva, pa Hrvatica Anita Gače. Na tekmi proti Hypu je Dinamo deloval precej drugače kot proti Leipzigu, ki ga je gladko premagal. Precej več je igral na krožno napadalko. Vprašanje je, kaj lahko pričakujemo, saj pred tem ni veliko uporabljal 'pivota'. Me bomo poskušale popraviti svojo igro in upam, da bo to dovolj za dober rezultat," je na novinarski konferenci povedala trenerka Marta Bon.

Ena nosilk igre bo znova kapetanka Tamara Mavsar, ki verjame, da tokrat s soigralkami ne bodo naredile toliko tehničnih napak kot proti Leipzigu"Pričakujem, da bomo na tej tekmi zmanjšale število tehničnih napak oziroma izgubljenih žog. Kar zadeva Dinamo, nima tako kombinatorne igre, igralke pa igrajo veliko ena na ena, zato je pomembno, da v obrambi ne bomo izgubljale 'duelov'." 

Na preizkušnji bo tudi vratarka Miša Marinček, posebej nevarna zanjo bo Dmitrijeva, ki je s 15 zadetki trenutno druga strelka lige prvakinj. "V Rusijo gremo na polno, nimamo ničesar za izgubiti. Doslej nismo prejemale veliko zadetkov na postavljeno obrambo, temveč bolj ali manj zaradi neumnosti oziroma napak. To moramo popraviti in v tem primeru tudi rezultat ne bo izostal. Je pa Liga prvakinj zanimiva, vsak lahko premaga vsakogar. Veliko je odvisno od dnevne forme. Moramo pa iti na tekmo osredotočene in z razmišljanjem, da lahko vsakega premagamo," pravi Marinčkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.