Šport
14 ogledov

Cilj je vsaj tretje mesto v skupini

Krim Gyor Marta Bon Žurnal24 main
V petek se bo začela nova sezona rokometne lige prvakinj. Med evropsko elito bo znova tudi slovenski prvak Krim Mercator, ki po finančnih težavah in odhodu nosilk igre letos meri nižje kot ponavadi.

Osnovni cilj Krimovk je priti iz skupine A, v kateri so še Hypo, Dinamo Volgograd in Leipzig. Prvi tekmec bo Hypo, tekma v Stožicah se bo začela ob 19.00.

"Naš glavni cilj je, da smo vsaj na tretjem mestu v skupini. Hypo je verjetno najbolj premagljiv, potem je tu Leipzig, ki je malce presenetljivo v kvalifikacijah izločil Ferencvaros. Sledi še ruska ekipa, ki je zelo kakovostna, posameznice ima boljše kot mi," je na novinarski konferenci razmerja moči v skupini pojasnila trenerka Krima Marta Bon, ki bo imela na voljo mednarodno pisano, a mlado zasedbo z devetimi tujkami.

Kljub vsem novostim in nižjemu proračunu, ki ga bodo vsaj deloma skušali po novem polniti tudi z vstopnino na tekmah (vstopnice bodo po 5 oziroma 3,5 evra), je petkov uvod proti Hypu priložnost za uresničitev prvih želja.

"Prvi cilj je ta, da uvodno tekmo začnemo z zmago. To je naša želja, ki je po mojem uresničljiva. Potem pa je moj hobi premagovati favorite. Bomo videli. Delali bomo čim bolje, kolikor se pač v teh okvirih da. Delamo kakovostno, veliko, treningi so na vrhunski ravni. Urejamo odnose, povezujemo se, verjamem, da bo to dovolj za vsaj želeno tretje mesto v skupini," je med drugim povedala Bonova.

V ligi prvakinj bo sicer igralo 16 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. V drugi del tekmovanja bodo napredovale po tri najboljše ekipe iz vsake skupine. Nato bodo 12 klubov razdelili v dve skupini s po šestimi ekipami, iz katerih se bodo v izločilne boje uvrstile po najboljše štiri ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.