Še dva velika nogometna zvezdnika na poti v Savdsko Arabijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V savdsko ligo se selita še maroški vratar Bounou in srbski napadalec Mitrović, ki bosta okrepila Al-Hilal.
Oglej si celoten članek

Naslednja med nogometnimi zvezdniki, ki se selijo v Savdsko Arabijo, sta maroški reprezentančni vratar Yassine Bounou "Bono" in srbski reprezentančni napadalec Aleksandar Mitrović.  V Al-Hilalu se bosta pridružila Mitrovićevemu reprezentančnemu soigralcu Sergeju Milinkoviću-Saviću, pa tudi Neymarju, Kalidouju Kolibalyju in Rubenu Nevesu.

Dvaintridesetletni Bounou, ki je še v sredo branil v evropskem superpokalu proti Manchester Cityju, se bo novemu klubu pridružil iz Seville, maroški vratar pa je s klubom iz Savdske Arabije podpisal pogodbo za tri sezone. 

Bounou, ki je lani blestel na SP v Katarju in pomagal svoji reprezentanci vse do polfinala, Sevilli pa z dvema ubranjenima enajstmetrovkama do naslova v Evropski ligi, je sicer imel z andaluzijskim klubom pogodbo še za dve sezoni. Ponudba Al Hilala pa je bila očitno tako mamljiva, da je zavrnil tudi vabilo münchenskega Bayerna.

Foto: Profimedia Aleksandar Mitrović

Mitrović, ki je v pretekli sezoni v angleškem prvenstvu dosegel kar 14 zadetkov, pa je Al-Hilal okrepil iz vrst Fulhama. Pred tem je bil že eden ključnih igralcev pri Fulhamovemu napredovanju iz championship lige ter lanskem odličnem desetem mestu v premier ligi.

"Lahko sporočimo, da se je Aleksandar Mitrović danes zapustil naš klub za Al Hilal v zameno za rekordno prestopno odškodnino," je zapisal Fulham. Klub naj bi v zameno za 28-letnega Srba prejel odškodnino v znesku okoli 60 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.