Šport > Nogomet
3199 ogledov

Še dva velika nogometna zvezdnika na poti v Savdsko Arabijo

Yassine Bounou Profimedia
V savdsko ligo se selita še maroški vratar Bounou in srbski napadalec Mitrović, ki bosta okrepila Al-Hilal.

Naslednja med nogometnimi zvezdniki, ki se selijo v Savdsko Arabijo, sta maroški reprezentančni vratar Yassine Bounou "Bono" in srbski reprezentančni napadalec Aleksandar Mitrović.  V Al-Hilalu se bosta pridružila Mitrovićevemu reprezentančnemu soigralcu Sergeju Milinkoviću-Saviću, pa tudi Neymarju, Kalidouju Kolibalyju in Rubenu Nevesu.

Dvaintridesetletni Bounou, ki je še v sredo branil v evropskem superpokalu proti Manchester Cityju, se bo novemu klubu pridružil iz Seville, maroški vratar pa je s klubom iz Savdske Arabije podpisal pogodbo za tri sezone. 

Bounou, ki je lani blestel na SP v Katarju in pomagal svoji reprezentanci vse do polfinala, Sevilli pa z dvema ubranjenima enajstmetrovkama do naslova v Evropski ligi, je sicer imel z andaluzijskim klubom pogodbo še za dve sezoni. Ponudba Al Hilala pa je bila očitno tako mamljiva, da je zavrnil tudi vabilo münchenskega Bayerna.

Aleksandar Mitrović | Avtor: Profimedia Profimedia

Mitrović, ki je v pretekli sezoni v angleškem prvenstvu dosegel kar 14 zadetkov, pa je Al-Hilal okrepil iz vrst Fulhama. Pred tem je bil že eden ključnih igralcev pri Fulhamovemu napredovanju iz championship lige ter lanskem odličnem desetem mestu v premier ligi.

"Lahko sporočimo, da se je Aleksandar Mitrović danes zapustil naš klub za Al Hilal v zameno za rekordno prestopno odškodnino," je zapisal Fulham. Klub naj bi v zameno za 28-letnega Srba prejel odškodnino v znesku okoli 60 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice