Šport > Nogomet
2492 ogledov

Še en velezvezdnik zapušča PSG, destinacija pa ...

Neymar Leo Messi Kylian Mbappé Epa
L'Equipe: Neymar se seli v Savdsko Arabijo.

Napadalec pariškega Saint Germaina Neymar se seli v Savdsko Arabijo h klubu Al Hilal, piše francoski športni časnik L'Equipe. Brazilski nogometaš naj bi za dve sezoni prejel 160 milijonov evrov. 

Neymar ni sodeloval na uvodni tekmi PSG v francoskem prvenstvu, zadnjo tekmo za pariški klub pa je odigral februarja, ko si je poškodoval gleženj.

Po pisanju časnika Sport Neymar želi zapustiti Francijo in kariero nadaljevati v Barceloni, od koder je v Pariz prišel leta 2017 za tedaj rekordnih 222 milijonov dolarjev. Pogodbo s PSG ima sicer do 2027.

Po poročanju istega vira bi Neymar rad odšel v Savdsko Arabijo in bil nato posojen v Španijo, saj želi igrati na vrhunski ravni vsaj še do južnoameriškega prvenstva 2024, vendar Al Hilal ni zainteresiran za posojo zvezdnika Kataloncem.

Neymar je v šestih letih zaradi številnih poškodb odigral le 186 tekem za PSG, več kot 100 pa jih je izpustil. Kljub temu je dosegel 105 zadetkov in zbral še 76 asistenc. Na teden je pri PSG sicer zaslužil milijon evrov bruto.

Al-Hilal so v tem prestopnem roku že okrepili Kalidou Koulibaly iz Chelseaja, Ruben Neves iz Wolvesa, Sergej Milinković-Savić iz Lazija ter Malcom iz Zenita. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice