Še dve smučarki sporočili konec kariere

Foto: EPA Nadia Fanchini
V naslednjo sezono ne bosta krenili še dve dobitnici kolajn s svetovnih prvenstev.
Oglej si celoten članek

Sestri Nadia in Elena Fanchini, tudi nosilki odličij s svetovnih prvenstev, sta sporočili, da končujeta kariero alpskih smučark.

Triintridesetletna Nadia Fanchini je leta 2009 zmagala v superveleslalomu v Lake Louisu in smuku leta 2016 v La Thuilu. Skupno se je 15-krat povzpela na stopničke svetovnega pokala. Bila je tudi bronasta v smuku na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru leta 2009 in nato srebrna v isti disciplini leta 2013 v Schladmingu.

Kristalni globusi "Federica, je to tvoje? Poštar jih je prinesel!"

Njena leto starejša sestra Elena je med drugim zmagala na dveh smukih v svetovnem pokalu, leta 2006 v Lake Louisu in leta 2015 v Cortini d'Ampezzo. Na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005 je bila druga.

Foto: Epa Elena Fanchini

"Začela sem tekmovati skupaj z Eleno in zdaj tudi končujeva skupaj. Težko je zapustiti tekmovanje, a kot športniki vemo, da se to mora zgoditi prej ali slej," je na Instagramu zapisala Nadia Fanchini.

Po 15 letih Smučarska zvezdnica zaključila kariero

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.