Šport > Zimski športi
1186 ogledov

Še dve smučarki sporočili konec kariere

Nadia Fanchini EPA
V naslednjo sezono ne bosta krenili še dve dobitnici kolajn s svetovnih prvenstev.

Sestri Nadia in Elena Fanchini, tudi nosilki odličij s svetovnih prvenstev, sta sporočili, da končujeta kariero alpskih smučark.

Triintridesetletna Nadia Fanchini je leta 2009 zmagala v superveleslalomu v Lake Louisu in smuku leta 2016 v La Thuilu. Skupno se je 15-krat povzpela na stopničke svetovnega pokala. Bila je tudi bronasta v smuku na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru leta 2009 in nato srebrna v isti disciplini leta 2013 v Schladmingu.

Federica Brignone Kristalni globusi Šport "Federica, je to tvoje? Poštar jih je prinesel!"

Njena leto starejša sestra Elena je med drugim zmagala na dveh smukih v svetovnem pokalu, leta 2006 v Lake Louisu in leta 2015 v Cortini d'Ampezzo. Na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005 je bila druga.

Elena Fanchini | Avtor: Epa Epa

"Začela sem tekmovati skupaj z Eleno in zdaj tudi končujeva skupaj. Težko je zapustiti tekmovanje, a kot športniki vemo, da se to mora zgoditi prej ali slej," je na Instagramu zapisala Nadia Fanchini.

tina weirather Po 15 letih Šport Smučarska zvezdnica zaključila kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.