Šport > Zimski športi
87377 ogledov

V vili Bojana Križaja izvajali trgovino z ljudmi

Maribor sodišče Jure Banfi, mariborinfo.com Sodišče v Mariboru.
Nekdanji smučarski as se je nehote znašel sredi sodnega postopka.

Po več kot dveh letih so na mariborskem sodišču za krive spoznali vpletene v združbo, ki je izvajala goljufije v mednarodnem telefonskem prometu.

Tožilka Bojana Podgorelec je predlagala izjemno strogo kazen, ki je presenetila odvetnike obdolženih, je poročal Večer.

Tajvanci Chung Chen Wei, Hsu Tzu Hsiang in Hong Peng Syuan ter soobtoženi Allen Cvek naj bi po predlogu tožilstva dobili osem in pol let zapora, brat Allena Cveka Tomislav Cvek pa osem mesecev manj. A sodišče je bilo manj strogo. Allen Cvek je dobil štiri leta zapora, ostali po dva meseca manj.

slalom zlata lisica 2020 Negotovost Šport SZS zašla v finančno brezno: "Odpira se vprašanje likvidnosti."

Tožilstvo je zatrdilo, da je združba od novembra 2015 do aretacije januarja 2018 v najetih hišah v Mariboru, Ljubljani, Tržiču, Radomljah, na Vrhniki in v Zagrebu vzpostavila nezakonite centre z namenom goljufanja v mednarodnem prometu in v njih zaprla najmanj 63 ljudi, ki so morali zanje izvajati telefonske prevare. 

Združba naj bi v tem času pridobila vsaj 370.000 evrov premoženjske koristi, od tega 100.000 Allen Cvek, pri katerem so v času hišnih preiskav našli približno enako vsoto.

Bojan Križaj Povzročil evforijo Šport Od tega prelomnega trenutka za slovenski šport je minilo 40 let

V postopku se je razkrilo, da se je trgovina z ljudmi med drugim izvajala tudi v vili nekdanjega smučarja Bojana Križaja. Mesečni najem njegove rezidence v Tržiču je znašal 9500 evrov.

Allen Cvek je po sodbi zavrnil obtožbe in poudaril, da je vseskozi mislil, da tujci uporabljajo lokacije za igranje spletnega pokra. Obramba je že napovedala pritožbo.

Komentarjev 10
  • Franc Šink 15:07 28.avgust 2020.

    Dober športnik je redko kdaj tudi dober gospodar.

  • Franc Šink 15:05 28.avgust 2020.

    Dober športnik je redko kdaj tudi dober gospodar.

  • soncnica60 18:40 20.april 2020.

    Joj,joj, Bojči, v kaj si se spustil?