Še en boksar napadel čistilko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brazilska policija je aretirala že drugega olimpijca, osumljenega spolnega napada.
Oglej si celoten članek

V organizacijskem odboru iger so potrdili, da gre tudi tokrat za boksarja, in sicer 22-letnega Namibijca Jonasa Juniusa, ki je na otvoritveni slovesnosti nosil zastavo svoje države. Tudi on naj bi napadel snažilko v olimpijski vasi, poroča brazilski časnik O Globo. 

Dekle naj bi napadalcu pobegnilo in poklicalo policijo. Mednarodni olimpijski komite zaradi interesa policijske preiskave dogodka še ne želi komentirati. Namibijec bi se moral v četrtek pomeriti s Francozom Hassanom Amzilom.

Napad naj bi se zgodil v nedeljo, po navedbah lokalne policije je dekle čistilo eno od sob, ko se ji je od zadaj približal Junius, jo zagrabil in poljubil na vrat. Svoje ravnanje naj bi pospremil s spolno pomenljivimi gestami, ponujal naj bi ji tudi denar. Po mnenju policije takšno ravnanje kaže na pomanjkanje spoštovanja do brazilskih žensk.

Boksarjev trener naj bi bil prisostvoval dogodku, a naj ne bi ukrenil ničesar. Njemu ovadba sicer ne grozi, bi pa svojega varovanca lahko vsaj oštel, so še dodali na policiji.

O prvem primeru spolnega napada je bila brazilska policija obveščena že pred začetkom iger. V petek so aretirali maroškega boksarja Hassana Saadaja, ki naj bi napadel dve snažilki v olimpijski vasi. Saada je v pridržanju, zaradi česar je avtomatično izgubil kvalifikacijski dvoboj v poltežki kategoriji, v katerem bi se minulo soboto moral pomeriti s Turkom Mehmetom Nadirjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.