Šport
32 ogledov

Še en boksar napadel čistilko

Boksarske rokavice Shutterstock
Brazilska policija je aretirala že drugega olimpijca, osumljenega spolnega napada.

V organizacijskem odboru iger so potrdili, da gre tudi tokrat za boksarja, in sicer 22-letnega Namibijca Jonasa Juniusa, ki je na otvoritveni slovesnosti nosil zastavo svoje države. Tudi on naj bi napadel snažilko v olimpijski vasi, poroča brazilski časnik O Globo. 

Dekle naj bi napadalcu pobegnilo in poklicalo policijo. Mednarodni olimpijski komite zaradi interesa policijske preiskave dogodka še ne želi komentirati. Namibijec bi se moral v četrtek pomeriti s Francozom Hassanom Amzilom.

Napad naj bi se zgodil v nedeljo, po navedbah lokalne policije je dekle čistilo eno od sob, ko se ji je od zadaj približal Junius, jo zagrabil in poljubil na vrat. Svoje ravnanje naj bi pospremil s spolno pomenljivimi gestami, ponujal naj bi ji tudi denar. Po mnenju policije takšno ravnanje kaže na pomanjkanje spoštovanja do brazilskih žensk.

Boksarjev trener naj bi bil prisostvoval dogodku, a naj ne bi ukrenil ničesar. Njemu ovadba sicer ne grozi, bi pa svojega varovanca lahko vsaj oštel, so še dodali na policiji.

O prvem primeru spolnega napada je bila brazilska policija obveščena že pred začetkom iger. V petek so aretirali maroškega boksarja Hassana Saadaja, ki naj bi napadel dve snažilki v olimpijski vasi. Saada je v pridržanju, zaradi česar je avtomatično izgubil kvalifikacijski dvoboj v poltežki kategoriji, v katerem bi se minulo soboto moral pomeriti s Turkom Mehmetom Nadirjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.