Šport
30 ogledov

"Moja napaka in njegova kakovost"

Rok Drakšič Stanko Gruden/STA
Judoist Rok Drakšič je klonil v svojem prvem dvoboju.

V kategoriji do 73 kilogramov je Rok Drakšič izgubil dvoboj evropskih prvakov, premagal ga je Izraelec Sagi Muki. Slovenski judoist je dobro odprl boj, bil precej bolj agresiven, njegov tekmec pa je hitro prejel dve kazenski točki. A na polovici petminutnega dvoboja, je dobro prijel Drakšića in ga vrgel na hrbet za ipon in konec dvoboja.

Drakšić se je na svojih tretjih olimpijskih igrah, nastopil je v treh različnih kategorijah, tako poslovil v šestnajstini finala. Pred dvobojem je imel boljše razmerje zmag in porazov v dosedanjih obračunih z Izraelcem. Pomerila sta se štirikrat, Slovenec je slavil trikrat.

"Počutil sem se dobro, šel v dvoboj agresivno, tekmeca kontroliral, imel vodstvo, a sem se prehitro zaprl. Moral bi nadaljevati z začetno borbo, saj sem vedel, da bo v prvih treh minutah zelo nevaren, nato mu kondicija pada. Zgodila se je nekakšna kombinacija moje napake in njegove kvalitete. To se zgodi," je po dvoboju dejal 29-letni Štajerec.

Dvoboj ni bil težak le zato, ker je na tatamiju stal evropski prvak, saj se tudi Drakšič ponaša z evropskim naslovom in kar šestimi evropskimi medaljami. Dodaten čar je dvoboju dalo dejstvo, da se tekmovalca zelo dobro poznata, saj večkrat na leto trenirata skupaj, ob tem imata kimono istega proizvajalca.

"Z Mukijem je običajno tesna borba, izmenjavava se v vodstvu in nazadnje sem na podoben način tekmo v Düsseldorfu dobil jaz. Danes sem odlično kontroliral tekmo, a tudi on je dobro odgovarjal na moje napade. Držal sem ga na distanci in le enkrat mi je prišel blizu, česar mu ne bi smel dovoliti," je še povedal tekmovalec iz Griž pri Celju in priznal, da je naprej po porazu zaklel, saj je bil jezen sam nase. "Zaradi tega je tudi nekaj grenkega priokusa."

"Roki je vodil in moral bi peljati tekmo na ta način do konca, Lepo je začel, a ne bi smel narediti te napake, ko je šel praktično na nasprotnika, ta pa je naredil eno svojih specialnih tehnik. Izraelec je izredno nevaren z levimi in desnimi tehnikami, a ko je le malo popustil, se je zgodilo, kar se je," pa je tekmo videla trenerka Urška Žolnir.

Drakšič bo zdaj pomagal svojemu sostanovalcu v olimpijski vasi, 22-letnemu Mihaelu Žganku, ta nastopa v kategoriji do 90 kg, pri pripravi na premierni olimpijski nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.