Še en NBA zvezdnik ujet na dopingu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi kršenja dopinških pravil bo dobil 25 tekem prepovedi.
Oglej si celoten članek

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je danes s 25 tekmami prepovedi nastopanja kaznovalo igralca ekipe Atlanta Hawks Johna Collinsa zaradi kršenja dopinških pravil. V njegovem vzorcu so našli sledi rastnega hormona peptida.

Collins bo kazen oziroma prepoved nastopov začel prestajati že danes, ko njegovo ekipo čaka dvoboj s San Antoniom.

"Zavedam se teže prekrška in sem zelo nesrečen, ker sem ekipo spravil v takšen položaj. Vedno pazim, kaj zaužijem, tokrat pa sem s prehrambenimi dodatki, za katere nisem vedel, kaj vsebujejo, v telo vnesel tudi prepovedano snov," je krivdo priznal Collins, ki je v novi sezoni v povprečju zbral 17 točk in 8,8 skoka na tekmo.

Collins si je sicer status NBA zvezdnika priboril že svoji drugi sezoni med profesionalci, saj je 22-letnik v lanski sezoni dosegal povprečno kar 19,2 točk, 9,8 skokov ter 2 asistenci na tekmo

Foto: Profimedia John Collins

Prepoved nastopanja Collinsa je že druga podobna kazen za košarkarje v novi sezoni lige NBA, pred desetimi dnevi je vodstvo tekmovanja s prav toliko tekmami kaznovalo košarkarja Phoenixa DeAndreja Aytona, ki je bil prvi izbor na naboru leta 2018. V njegovem vzorcu so našli sledi prepovedanih diuretikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.