Še en neprijeten udarec za Pogačarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi slovenski kolesar ostal brez pomembnega aduta.
Oglej si celoten članek

Deseta etapa je bila zelo stresna za kolesarje, ki se borijo za visoke uvrstitve v skupnem seštevku dirke po Franciji. Najboljši so se pred etapo bali močnega vetra ob Atlantiku, med preizkušnjo pa so se številni kolesarji znašli tudi na tleh. V enega izmed padcev so bili na čelu s svojim kapetanom Tadejem Pogačarjem udeleženi tudi kolesarji moštva UAE.

Tour Padec 'Rogličevih' in Pogačarja, zmaga za Irca

Pogačar je za nekaj časa tako obtičal na cesti, do glavnine mu je pomagal nato Jan Polanc, huje pa jo je skupil Italijan Davide Formolo. Ta je sicer še odkolesaril 65 kilometrov do ciljne črte, jo prečkal s precejšnjim zaostankom za glavnino, potem pa je odšel na pregled v bolnišnico.

"Davide ima zlomljeno ključnico. V naslednjih 48 urah bo prestal operacijo, upamo, da bo čez pet ali šest tednov že dirkal," je sporočil zdravnik ekipe Jeroen Swart.

Tadej, trenutno sedmi v skupni razvrstitvi, je tako ostal po Fabiu Aruju še brez enega močnega pomočnika, ki bi mu lahko pomagal predvsem v zahtevnih gorskih etapah. Formolo je bil pred Tourom v odlični formi, pred dobrimi tremi tedni je tako dobil tudi tretjo etapo na kriteriju Dauphine.

Ekipa UAE bo v naslednje boje krenila le s šestimi kolesarji.

Foto: Profimedia Davide Formolo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:09 9. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.