Še en pozitiven test v slovenski reprezentanci

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Protokol covid-19 Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) določa, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej.
Oglej si celoten članek

Košarkarska reprezentanca Slovenije je zbrana v Kijevu, kjer jo v četrtek in soboto čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Dobro vzdušje v reprezentanci je skalil pozitivni test na novi koronavirus v strokovnem štabu, tako da vse igralce in spremljevalno osebje v prihodnjih dneh čakajo nova testiranja.

Kvalifikacije Mladi Slovenec brez nastopa zaradi pozitivnega testa

Slabo novico je sporočil direktor reprezentance Matej Likar v druženju z novinarji prek Zooma. Povedal je, da je oseba izolirana v svoji sobi, nadaljnji testi, prvi že danes, nato naslednji v sredo ter še eden v petek, pa bodo razkrili, ali se je virus razširil med ostale člane reprezentance.

Protokol covid-19 Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) določa, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej. Madžarska, ki je na primeri novembra morala zapustiti mehurček v Ljubljani, je imela v svoji vrsti številne okužene, med njimi tako igralce kot trenerje.

Ne glede na neprijetno situacijo se slovenska reprezentanca nemoteno pripravlja na četrtkov obračun z Madžarsko ob 20. uri in sobotnega z Ukrajino ob 15.00. Mirnost ji daje dejstvo, da že ima zagotovljeno mesto na EuroBasketu 2022 v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini F izkupiček 3:1. Izgubila je uvodno tekmo v Sombotelu s 75:77, nato pa dvakrat ugnala Avstrijo ter enkrat Ukrajino. Na lestvici je druga Ukrajina z 2:2, Madžari so odigrali le dve tekmi in obe dobili, Avstrija z 0:4 pa nima več možnosti za uvrstitev na 41. evropsko prvenstvo, ki je na sporedu od 1. do 18. septembra 2022.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.