Šport > Košarka
1148 ogledov

Še en pozitiven test v slovenski reprezentanci

slovenska košarkarska reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Protokol covid-19 Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) določa, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej.

Košarkarska reprezentanca Slovenije je zbrana v Kijevu, kjer jo v četrtek in soboto čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Dobro vzdušje v reprezentanci je skalil pozitivni test na novi koronavirus v strokovnem štabu, tako da vse igralce in spremljevalno osebje v prihodnjih dneh čakajo nova testiranja.

Gregor Glas Kvalifikacije Šport Mladi Slovenec brez nastopa zaradi pozitivnega testa

Slabo novico je sporočil direktor reprezentance Matej Likar v druženju z novinarji prek Zooma. Povedal je, da je oseba izolirana v svoji sobi, nadaljnji testi, prvi že danes, nato naslednji v sredo ter še eden v petek, pa bodo razkrili, ali se je virus razširil med ostale člane reprezentance.

Protokol covid-19 Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) določa, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej. Madžarska, ki je na primeri novembra morala zapustiti mehurček v Ljubljani, je imela v svoji vrsti številne okužene, med njimi tako igralce kot trenerje.

Ne glede na neprijetno situacijo se slovenska reprezentanca nemoteno pripravlja na četrtkov obračun z Madžarsko ob 20. uri in sobotnega z Ukrajino ob 15.00. Mirnost ji daje dejstvo, da že ima zagotovljeno mesto na EuroBasketu 2022 v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini F izkupiček 3:1. Izgubila je uvodno tekmo v Sombotelu s 75:77, nato pa dvakrat ugnala Avstrijo ter enkrat Ukrajino. Na lestvici je druga Ukrajina z 2:2, Madžari so odigrali le dve tekmi in obe dobili, Avstrija z 0:4 pa nima več možnosti za uvrstitev na 41. evropsko prvenstvo, ki je na sporedu od 1. do 18. septembra 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice