Šport > Košarka
70 ogledov

"Želimo in moramo dobiti obe tekmi"

košarkarska reprezentanca KZS KZS/Twitter
Aktualni evropski prvaki se bodo potegovali za vstopnico na EP 2022.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes in jutri v ljubljanskem mehurčku odigrala dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2022. Prvi tekmec v Stožicah bo Ukrajina, drugi pa Avstrija. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.10, televizijski prenos pa bo na Kanalu A.

Jordan Morgan Kljuboval klubu Šport "Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto"

Zadnje dogajanje v ljubljanskem mehurčku ter sprememba tekmeca - namesto z Madžarsko, ki je morala zapustiti mehurček zaradi več okužb v reprezentanci, bo Slovenija igrala z Avstrijo - slovenskih reprezentantov ni vrgla iz tira. Igralci in strokovni štab so trdno odločeni, da dosežejo dve zmagi in se tako močno približajo enemu od prvih treh mest v štiričlanski skupini, ki vodijo na EP.

Slovenija in Ukrajina sta do sedaj odigrali petnajst tekem. Na dvanajstih so zmago slavili Slovenci, na treh pa Ukrajinci. Moštvi sta se nazadnje srečali v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo, obe zmagi pa sta ostali doma. V Zaporožju je bilo 82:54 za ukrajinsko zasedbo, v Stožicah pa je po podaljšku 85:84 slavila Slovenija.

"Priprave in treningi so potekali po načrtih. Pri igralcih se vidi velika želja ter motivacija. Želimo in moramo dobiti obe tekmi," sporoča novi selektor Aleksander Sekulić.

Luka Dončić O vpoklicu Šport KZS: "Luka tega ni želel sprejeti, z vsemi silami se je vpletel. Ni mu uspelo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.