Šport > Košarka
7197 ogledov

Slovenka obnorela košarkarski svet

eva lisec Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentantka je navdušila z lepo potezo.

Košarkarice Slovenije so na Kreti v 4. krogu kvalifikacij za EP 2021 (skupina A) premagale Grčijo s 77:70 (28:20, 38:36, 64:54). S tem so naredile nov odločilni korak k tretjemu zaporednemu nastopu na zaključnem turnirju stare celine. Po štirih krogih kvalifikacij imajo v skupini A še vedno 100-odstoten izkupiček.

Slovenija ima pred najbližjima zasledovalkama v skupini, Grčijo in Bolgarijo, dve zmagi prednosti, teoretično pa si poti na EP v Španijo in Francijo od 17. do 27. junija 2021 še ni zagotovila, saj se bodo tja uvrstile zmagovalke vseh devetih skupin ter pet najbolje drugouvrščenih.

Varovanke selektorja Damirja Grgića si bodo morale mesto med najboljšimi šestnajstimi ekipami Evrope zagotoviti februarja na zadnjih dveh tekmah, ki bosta potekali v varovanem okolju takoimenovanega mehurčka v ljubljanskih Stožicah. Četrtega februarja se bodo pomerile z Bolgarkami, dva dni kasneje pa z Islandijo, ki je zadnja v skupini brez zmage.

Slovenske koparkarice so na gostovanju v Grčiji tudi za najleppo potezo srečanja, za katero je bila zaslužna Eva Lisec. Pri vodstvu Slovenije s 13:8 v prvi četrtini je Liščeva prodrla pod obroč, kjer z 'no look' podajo za hrbtom žogo spravila do Shante Evans, ki je prednost zlahka povišala na sedem točk.

Evansova je bila z 22 točkami najboljša strelka Slovenije, Liščeva je 12 točkam dodala še osem skokov.

Komentarjev 1
  • Waltter 11:07 16.november 2020.

    Slovenka obnorela košarkarski svet??