Šport > Košarka
224 ogledov

"Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto"

Jordan Morgan Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Naturalizirani košarkarski reprezentant Jordan Morgan je vesel, da je znova del slovenske ekipe, ki jo v ljubljanskem mehurčku v soboto in ponedeljek čakata kvalifikacijski tekmi za EP 2022 proti Ukrajini in Madžarski.

"Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Privlači me njena pozitivna energija, dobri in prijazni ljudje ter velika želja, ki jo imajo športniki, da se dokažejo," je v uvodu spletne novinarske konference dejal 29-letni Američan.

"Včeraj smo opravili prvi skupni trening in presenečen sem bil s kakšno energijo ter zbranostjo smo se ga lotili. Vsi se zavedamo, kako pomembni sta ti dve tekmi. Glede na to, da igramo v domači dvorani, da je naša zasedba precej podobna tisti iz prvega cikla, moramo obe dobiti in se že pred februarskim zaključkom otresti skrbi o uvrstitvi na EP," je dodal Jordan.

Jordan Morgan | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo. Anže Petkovšek
Njegova pot iz Kazana, kjer si letos kruh služi pri ekipi Unics, do Ljubljane je bila prava pustolovščina. Na letalo se je usedel le nekaj ur potem, ko je z moštvom zaključil trinajstdnevno gostovanje v štirih državah in dveh različnih tekmovanjih.

"Za menoj je res nori mesec potovanj in tekem. Glede na situacijo v svetu z novim koronavirusom so potovanja zdaj bolj naporna in dolgotrajna. V Slovenijo sem nameraval priti preko Istanbula, a glede na to, da so let iz Kazana v Turčijo odpovedali zaradi premajhnega števila potnikov, sem moral najprej v Moskvo, nato v Istanbul, pa v Zagreb in z avtom do Ljubljane. Na poti sem bil kar 16 ur," je povedal Američan.

"Čeprav v klubu niso bili navdušeni, da se priključim slovenski reprezentanci, saj jih logično skrbi za moje zdravje, sem bil odločen priti v Slovenijo. Veselim se možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo ali morda celo na olimpijske igre v Tokio," pravi Jordan, ki je bil letos poleti med kandidati za Cedevito Olimpijo.

Luka Dončić O vpoklicu Šport KZS: "Luka tega ni želel sprejeti, z vsemi silami se je vpletel. Ni mu uspelo"

"Bil sem v težkem položaju, saj sem imel kar nekaj ponudb velikih klubov. Odločil sem se za Unics in ni mi žal, upam pa, da bom v prihodnosti znova zaigral v Ljubljani. Ko sem se včeraj vrnil v Stožice, sem se spomnil, da sem bil nazadnje na tem parketu 2018, ko smo z Olimpijo postali državni prvaki," je odgovoril.

Jordan se je slovenski reprezentanci pridružil februarja letos in že na prvih dveh tekmah pokazal svojo kakovost. Ob porazu na Madžarskem (75:77) je dosegel 16 točk in zbral devet skokov, k zmagi proti Avstriji (85:78) pa je prispeval 19 točk in sedem skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.