Še en slovenski selektor bo odslej delal v Zagrebu

Foto: twitter KK Cibona
Foto: twitter KK Cibona
Po Juretu Zdovcu, ki je pred dnevi prevzel vodenje Cedevid, bo v glavnem hrvaškem mestu služboval tudi Slobodan Subotić. Ta je danes tudi uradno sedel na klop Cibone.
Oglej si celoten članek

Hrvaški košarkarski prvoligaš Cibona iz Zagreba je danes tudi uradno predstavil novega trenerja. To bo nekdanji selektor slovenske reprezentance Slobodan Subotić, ki bo na klopi hrvaškega podprvaka zamenjal Damirja Mulaomerovića, nekdanji košarkar Olimpije pa je z Zagrebčani podpisal dvoletno pogodbo.

"V veliko čast mi je, da sem postal trener Cibone. Že v prejšnjih letih smo bili nekajkrat v pogovorih, vendar do dogovora ni prišlo. Cibona je v evropski košarki veliko ime, zato se s povprečjem ne mislim zadovoljiti. Sem poln elana in želim klub vrniti tja, kjer je tudi njegovo mesto. Vodstvo kluba me je prepričalo v to zgodbo, sam pa tudi verjamem v projekt, ki je pred nami," je na današnji predstavitvi za klubsko spletno stran dejal 60-letni Subotić, ki bo lahko pogodbo podaljšal še za eno leto.

Subotić je največji del igralske kariere preživel v ljubljanski Olimpiji in solunskem Arisu, trenersko pot pa je začel v sezoni 1994/95 v Iraklisu. Na bogati trenerski poti je vodil najmočnejše grške klube (Panathinaikos, Olympiacos, AEK, Aris), na Hrvaškem pa je že treniral Split in Cedevito. Slednjo bo po novem vodil še en nekdanji slovenski reprezentant Jure Zdovc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.