Šport > Košarka
68 ogledov

Še en slovenski selektor bo odslej delal v Zagrebu

Slobodan Subotić twitter KK Cibona
Po Juretu Zdovcu, ki je pred dnevi prevzel vodenje Cedevid, bo v glavnem hrvaškem mestu služboval tudi Slobodan Subotić. Ta je danes tudi uradno sedel na klop Cibone.

Hrvaški košarkarski prvoligaš Cibona iz Zagreba je danes tudi uradno predstavil novega trenerja. To bo nekdanji selektor slovenske reprezentance Slobodan Subotić, ki bo na klopi hrvaškega podprvaka zamenjal Damirja Mulaomerovića, nekdanji košarkar Olimpije pa je z Zagrebčani podpisal dvoletno pogodbo.

"V veliko čast mi je, da sem postal trener Cibone. Že v prejšnjih letih smo bili nekajkrat v pogovorih, vendar do dogovora ni prišlo. Cibona je v evropski košarki veliko ime, zato se s povprečjem ne mislim zadovoljiti. Sem poln elana in želim klub vrniti tja, kjer je tudi njegovo mesto. Vodstvo kluba me je prepričalo v to zgodbo, sam pa tudi verjamem v projekt, ki je pred nami," je na današnji predstavitvi za klubsko spletno stran dejal 60-letni Subotić, ki bo lahko pogodbo podaljšal še za eno leto.

Subotić je največji del igralske kariere preživel v ljubljanski Olimpiji in solunskem Arisu, trenersko pot pa je začel v sezoni 1994/95 v Iraklisu. Na bogati trenerski poti je vodil najmočnejše grške klube (Panathinaikos, Olympiacos, AEK, Aris), na Hrvaškem pa je že treniral Split in Cedevito. Slednjo bo po novem vodil še en nekdanji slovenski reprezentant Jure Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.