Še en visok poraz Olimpije

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Telemach Olimpija je v zadnjem, 44. kolu rednega dela lige Ebel gostovala v Gradcu. Zmaji so po treh visokih porazih tudi tokrat zanesljivo klonili (0:4) in več kot očitno je, da so varovanci Bojana Zajca z mislimi že v razigravanju za končnico. Ljubljančani so redni del končali na 10. mestu in gredo v odločilne boje z eno dodatno točko.
Oglej si celoten članek

Za Ljubljančane tekma zadnjega kroga prvega dela prvenstva ni imela več posebnega pomena, saj so že pred časom izgubili možnosti za skok v prvo polovico lige, ki ima končnico že zagotovljeno. Zanje bi bilo ob najboljšem razpletu sicer še dosegljivo deveto mesto in s tem točka več pred nadaljevanjem, a bi za to morali zmagati ter obenem računati na poraz Sape v Celovcu. Slednje se je uresničilo, vendar je poraz v Gradcu odpihnil teoretično možnost skoka na deveto mesto. Po dveh visokih porazih proti Salzburgu (1:5) in Linzu (1:6) doma je tako Telemach Olimpija proti ekipi z vrha lestvice doživeli še tretji zaporedni poraz, tokrat tudi brez doseženega gola.

Tekma se je začela slabo za goste, saj je branilca Boštjana Groznika takoj na začetku plošček zadel v čelo in so mu morali rano zašiti, njegov nastop na torkovi tekmi je vprašljiv. Po dokaj izenačenem prvem delu brez golov je odločitev o zmagovalcu padla v drugem.

Gostje bi to tretjino lahko končali drugače kot z visokim zaostankom 0:3. Že v 25. sekundi je bil Chris d'Alvise sam pred domačim vratarjem Sebastianom Stefaniszinom, a je bil ta uspešnejši. Ključ do morebitnega uspeha pa je bila spet igra z enim ali dvema igralcema več, ki zmajem v zadnjem času povzroča zares veliko težav. V 29. minuti so tako imeli kar 80 sekund dva igralca več, toda po mlačni igri z le eno pravo priložnostjo niso zadeli. Kazen je prišla kmalu, saj so domači, čeprav so si hitro prislužili še eno izključitev, celo z igralcem manj zadeli mrežo Matica Boha, slednji je tokrat zadnjič nadomeščal kaznovanega Jerryja Kuhna. Od takrat so bili gospodarji na ledu domači igralci, v razmaku nekaj minut so dosegli še dva gola z igralcem več in tekma je bila praktično odločena že pred zadnjim odmorom.

V zadnji tretjini so oboji le čakali konec tekme, Manuel Ganahl je za piko na i zmage Gradca dosegel še četrti gol. S tem uspehom je Gradec prišel do tretjega mesta na lestvici.

Pred nadaljevanjem lige ne bo nobene daljše prekinitve, saj se bo drugi del tekmovanja začel že v torek. Zmaji bodo prvo tekmo igrali v gosteh, njihov tekmec bo madžarska Sapa. V petek bo v Tivoli prišel Salzburg, ki je danes premagal vodilni Dunaj, v nedeljo pa sledi še eno gostovanje v Znojmu. Slednji gre v odločilne boje s štirimi dodatnimi točkami, Salzburg s tremi, Sapa z dvema in Olimpija z eno.

Liga Ebel, 44. kolo:

Graz 99ers : HDD Olimpija 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Latendresse (32), Scalzo (36), Daoust (38), Ganahl (46)

Black Wings Linz : VSV Beljak 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Orli Znojmo : Innsbruck 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Medveščak Zagreb : Dornbirner 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
KAC Celovec : Sapa Fehervar 8:1 (5:1, 2:0, 1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.