Šport
6 ogledov

Še en visok poraz Olimpije

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb Greentree De Vergilio Kuhn Dalibor Urukalović/PIXSELL
Telemach Olimpija je v zadnjem, 44. kolu rednega dela lige Ebel gostovala v Gradcu. Zmaji so po treh visokih porazih tudi tokrat zanesljivo klonili (0:4) in več kot očitno je, da so varovanci Bojana Zajca z mislimi že v razigravanju za končnico. Ljubljančani so redni del končali na 10. mestu in gredo v odločilne boje z eno dodatno točko.

Za Ljubljančane tekma zadnjega kroga prvega dela prvenstva ni imela več posebnega pomena, saj so že pred časom izgubili možnosti za skok v prvo polovico lige, ki ima končnico že zagotovljeno. Zanje bi bilo ob najboljšem razpletu sicer še dosegljivo deveto mesto in s tem točka več pred nadaljevanjem, a bi za to morali zmagati ter obenem računati na poraz Sape v Celovcu. Slednje se je uresničilo, vendar je poraz v Gradcu odpihnil teoretično možnost skoka na deveto mesto. Po dveh visokih porazih proti Salzburgu (1:5) in Linzu (1:6) doma je tako Telemach Olimpija proti ekipi z vrha lestvice doživeli še tretji zaporedni poraz, tokrat tudi brez doseženega gola.

Tekma se je začela slabo za goste, saj je branilca Boštjana Groznika takoj na začetku plošček zadel v čelo in so mu morali rano zašiti, njegov nastop na torkovi tekmi je vprašljiv. Po dokaj izenačenem prvem delu brez golov je odločitev o zmagovalcu padla v drugem.

Gostje bi to tretjino lahko končali drugače kot z visokim zaostankom 0:3. Že v 25. sekundi je bil Chris d'Alvise sam pred domačim vratarjem Sebastianom Stefaniszinom, a je bil ta uspešnejši. Ključ do morebitnega uspeha pa je bila spet igra z enim ali dvema igralcema več, ki zmajem v zadnjem času povzroča zares veliko težav. V 29. minuti so tako imeli kar 80 sekund dva igralca več, toda po mlačni igri z le eno pravo priložnostjo niso zadeli. Kazen je prišla kmalu, saj so domači, čeprav so si hitro prislužili še eno izključitev, celo z igralcem manj zadeli mrežo Matica Boha, slednji je tokrat zadnjič nadomeščal kaznovanega Jerryja Kuhna. Od takrat so bili gospodarji na ledu domači igralci, v razmaku nekaj minut so dosegli še dva gola z igralcem več in tekma je bila praktično odločena že pred zadnjim odmorom.

V zadnji tretjini so oboji le čakali konec tekme, Manuel Ganahl je za piko na i zmage Gradca dosegel še četrti gol. S tem uspehom je Gradec prišel do tretjega mesta na lestvici.

Pred nadaljevanjem lige ne bo nobene daljše prekinitve, saj se bo drugi del tekmovanja začel že v torek. Zmaji bodo prvo tekmo igrali v gosteh, njihov tekmec bo madžarska Sapa. V petek bo v Tivoli prišel Salzburg, ki je danes premagal vodilni Dunaj, v nedeljo pa sledi še eno gostovanje v Znojmu. Slednji gre v odločilne boje s štirimi dodatnimi točkami, Salzburg s tremi, Sapa z dvema in Olimpija z eno.

Liga Ebel, 44. kolo:

Graz 99ers : HDD Olimpija 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Latendresse (32), Scalzo (36), Daoust (38), Ganahl (46)

Black Wings Linz : VSV Beljak 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Orli Znojmo : Innsbruck 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Medveščak Zagreb : Dornbirner 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
KAC Celovec : Sapa Fehervar 8:1 (5:1, 2:0, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.