Šport
25 ogledov

Dornbirn prekinil pravljico Zmajev

kuhn telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so na gostovanju pri Dornbirnu zabeležili visok poraz 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) in izgubili vse možnosti za neposredno uvrstitev v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva Ebel. Pri domačih je blestel Andrew Kozek, ki je dosegel kar tri zadetke.

Telemach Olimpija je v tej sezoni že večkrat pokazala, da lahko na hrbet spravi najmočnejše ekipe v ligi. Nazadnje ji je to uspelo v petek, ko je premagala vodilno dunajsko zasedbo. A kaj, ko Ljubljančani nato točke vse prepogosto razprodajajo v bojih s šibkejšimi tekmeci in tudi današnji obračun pri najbolj oddaljenem tekmecu v ligi je potrdil to pravilo. Zmaji so doživeli tretji medsebojni poraz, tako da zdaj za šesto mesto nimajo več niti teoretičnih možnosti.

Zmaje je pred še hujšim porazom rešil vratar Jerry Kuhn, ki pa je v 52. minuti povsem izgubil živce, želel obračunati z domačim napadalcem Danielom Boisom ter si za nekaj, po sodniški oceni nedovoljenih, udarcev z rokavico prislužil kazen igre, tako da je obsojen na milost ali nemilost disciplinske komisije, ki bo odločila o dolžini neigranja. Jasno pa je, da ga ne bo na naslednji tekmi proti Salzburgu v Tivoliju.

Domači so sicer povedli v deseti minuti po hudi napaki branilca Mika Ratchuka pred svojimi vrati, Dornbirn je takrat krenil v hiter protinapad, ki ga je Andrew Kozek spremenil vodstvo. Ljubljančani so bili lahko zadovoljni z le minimalnim zaostankom po prvih 20 minutah.

 D'Alvise telemach olimpija dunaj vienna | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
V nadaljevanju je bilo le nekoliko drugače, Miha Verlič je imel takoj lepo priložnost, a je odlično branil vratar Patrick Desrochers. Nato pa so gostje naredili še eno napako in Kozek jo je spet kaznoval z golom. Kanček upanja je prinesel Chris d'Alvise kmalu po prejetem drugem golu za znižanje na 1:2. Potem so imeli gostje še priložnosti v igri z igralcem več, a tako kot že velikokrat v sezoni, je bila igra ob "power-playu" slaba in brez pretirane nevarnosti. Ob koncu drugega dela pa je Kozek za nameček povišal še na 3:1.

Upanje na preobrat v zadnjih 20 minutah je bilo zaman, saj zmaji tokrat niso znali pripraviti terena za boljšo igro, po še enem izgubljenem ploščku pa so igralci Dornbirna izvedli nov protinapad in dokončno odločili tekmo, s tem pa gostom zaprli tudi zadnjo priložnost, da bi si morda še zagotovili šesterico po prvem delu sezone.

Liga Ebel, 41. kolo:

Dornbirn : Telemach Olimpija 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Kozek (10, 27, 39), Mitchell (50); D'Alvise (29)

Medveščak Zagreb : Innsbruck 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Sertich (55), Buck (59); Bartlett (16, 25), Insana (26)

Graz 99ers : Sapa Fehervar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Ganahl (19), Wren (46), Iberer (60); Magosi (57)

Orli Znojmo : Vienna Capitals 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Jarusek (31); Schiechl (14), Woger (27), Olsson (44), Blatny (57)

Black Wings Linz : Red Bull Salzburg 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Irmen (25)

VSV Beljak : KAC Celovec 4:5* (2:2, 2:1, 0:1)
Ryan (17), Pusa (20, 28), Damon (22); Koch (6), Zanoški (16), Doell (29, 62), Lammers (47)

* - po podaljških

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice