Šport
16 ogledov

Zmaji ubranili tivolsko trdnjavo

Žiga Pance ratchuk telemach olimpija vienna dunaj Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 35. kroga lige Ebel na domačem ledu po kazenskih strelih premagali češko ekipo Orli Znojmo s 3:2 (0:1, 2:1, 0:0; 1:0). Ljubljančani so po dobri tretjini zaostajali že z 0:2, nato pa izenačili in z uspešnim izvajanjem kazenskih strelov še podaljšali svoj zmagoviti niz.

Ljubljanski hokejisti so si za zadnjo domačo tekmo v letu 2012 pripravili odlično popotnico. Z zmagama na dveh zaporednih gostovanjih pri neugodni madžarski Sapi so si pripravili dobro izhodišče za napad v zadnjem delu sezone, današnji obračun s Čehi pa je bil obenem tudi zadnja domača priprava na januarski spektakel na prostem za Bežigradom. Po slabšem začetku in zaostanku z 0:2 so zmaji izenačili in nato po kazenskih strelih tudi zmagali.

Slab začetek domačih

Začetek se domačim ni najbolje posrečil. Pripravili so si sicer nekaj zrelih priložnosti, toda bili so neučinkoviti. Kevin de Vergilio in Anže Ropret sta bila preveč nespretna pred vratarjem Filipom Landsmanom, ki je ustavil tudi prodor Aleša Mušiča ob igralcu manj. Dogajanje sta s pretepom sredi tretjine popestrila Andrej Hebar in Antonin Boruta, pozneje pa so pobudo prevzeli Čehi. Terensko premoč so kronali tudi z zadetkom, Jerryja Kuhna je premagal Jan Seda po natančni akciji in podaji izza vrat.

Preobrat

Ljubljančani so slabo igro iz prvega dela prenesli tudi v drugega; tudi s kaznijo, ker so imeli na ledu preveč igralcev, in v začetnih minutah je imel Kuhn veliko dela. Ni pa mogel preprečiti drugega zadetka, ko so gostje ušli v hiter napad in tik po koncu kazni Janu Muršaku našli pot ploščku v mrežo. Zmaji so bili v "power-playu" spet neučinkoviti, gledalci pa so se prijeli za glave v 29. minuti, ko je Miha Verlič zgrešil povsem prazna vrata. V nadaljevanju so imeli še dvakrat igralca več, pol minute celo prednost 5-3, a se izid ni spremenil. Stvari pa je nato v svoje roke vzel branilec Mike Ratchuk in po slalomu pred vrati Znojma še učinkovito zadel. Domači pa so bili ob koncu tretjine zelo nevarni z igralcem manj; Jaka Ankerst bi lahko izenačil, a je bil vratar Znojma še na mestu. Pol minute pozneje pa je, še vedno ob številčni prednosti, klonil, ko ga je z močnim strelom od daleč ugnal Patrick Coulombe in Olimpija je imela nenadoma spet povsem odprto pot do uspeha.

Mike Ratchuk junak kazenskih strelov

Michael Ratchuk telemach olimpija dunaj vienna | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
V zadnji tretjini je bila igra dolgo raztrgana zaradi zaporednih izključitev. Domači so se prednosti tekmecev ubranili, ko pa so sami imeli na ledu igralca več, so bile akcije spet brez prave nevarnosti za vratarja Znojma. Ta je pozneje ustavil še poskuse Žige Panceta in Verliča, Čehi pa so imeli najlepšo priložnost prav v zadnjih sekundah, ko je po prodoru pred golom padel Adam Havlik in nato zahteval kazenski strel, a so sodniki le pokazali, da se tekma nadaljuje s podaljškom. V slednjem sta bili moštvi enakovredni, vsako s po nekaj zrelimi priložnostmi, a brez zadetkov, tako da so o zmagi odločali kazenski streli. Vratar Kuhn se je izkazal s tremi obrambami, junak tekme pa je postal Ratchuk, ki je z lepo "finto" edini zadel in navdušil navijače.

Zmaje v nedeljo čaka zadnja tekma letošnjega leta, podali se bodo na gostovanje v Innsbruck.

Liga Ebel, 35. kolo:

Telemach Olimpija : Orli Znojmo 3:2* (0:1, 2:1, 0:0, 1:0)
Ratchuk (34), Coulombe (38); Seda (16), Kominek (25)

Innsbruck : Sapa Fehervar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Durco (2)

Red Bull Salzburg : Medveščak Zagreb 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Boychuk (43)

Graz 99ers : Vienna Capitals 2:3* (1:0, 0:2, 1:0; 0:1)
Scalzo (16), Labelle (60); Soares (22), Lakos (32)

VSV Beljak : Dornbirner 6:2 (4:0, 1:1, 1:1)
Pewal (1, 53), Hughes (2), Altmann (8), Platzer (13), Ryan (35); Feichtner (31), Slivnik (45)

Black Wings Linz : KAC Celovec 8:2 (3:1, 4:1, 1:0)
Lebler (1, 21, 34, 50), MacDonald (9), Engelhardt (15, 28), Leahy (32); Lundmark (15), Doell (26)

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • zic 09:53 29.december 2012.

    damjana dervariča #23 ni v ekipi že dva meseca zaradi poškodbe, vi pa objavljate stare slike k da je včeri bil igralec tekme!!??