Šport
70 ogledov

"Naj Janković podpira hokej na Cipru"

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Mušič Ograjenše Anže Petkovšek
"Slovenski hokej in Hokejska zveza Slovenije sporočata Zoranu Jankoviću, da se hokej na ledu ne igra v trenirkah in da naj namesto slovenskega hokeja osumljenec v številnih kazenskih zadevah Janković raje podpira hokej na njemu ljubemu Cipru!" je v odprtem pismu zapisal predsednika Nadzornega sveta Hokejske zveze Slovenije Branko Terglav.

Zoran Janković je na prvi tekmi "zimske klasike" proti beljaškemu VSV vrgel prvi plošček, v torek, pred tekmo s KAC pa je na Magistratu gostil delegacijo avstrijske in slovenske hokejske zveze. Njegovo pojavljanje na hokejski prireditvi je razbesnelo predsednika Nadzornega sveta Hokejske zveze Slovenije Branka Terglava. Slednji je v odprem pismu obračunal s prvakom Pozitivne Slovenije.

"V zvezi z današnjo objavo v nekaterih slovenskih medijih, češ da je župan Ljubljane Zoran Janković iznenada postal tako velik ljubitelj slovenskega hokeja, da je na kosilo vabil predstavnike Hokejske zveze Slovenije, predsednik Nadzornega sveta HZS Branko Terglav, sporočam, da Hokejska zveza Slovenije, ki zastopa interese slovenskega hokeja ne rabi nobene pomoči samozvanega ljubitelja športa, ljubljanskega župana Zorana Jankoviča," je zapisano v odprtem pismu.


"Ta oseba, ki je očitno pozabila, da se hokej ne igra v trenirkah in se je še do nedavnega izražala zelo žaljivo do hokeja na ledu in ji tudi jasni žvižgi pred petkovo tekmo med Olimpijo in Beljakom očitno niso segli do kože, je tipični predstavnik, ki želi skozi šport promovirati svoje zasebne kradljive interese. Zoran Jankovič in pripadniki njegove družine je osumljenec številnih kaznivih dejanj, pod krinko "navdušenca za hokej" pa skuša izrabiti sedanjo politično situacijo v Sloveniji, ko bo narod kmalu zares prevzel oblast in opravil s kriminalci-bleferji "a la" Janković," nadaljuje Terglav.

"Sporočamo mu, da hokejska publika ni njegova trenirkarska volilna baza. Če je Olimpija ljubljanski klub in se vodstvo ljubljanskega kluba HDD Olimpija čuti dolžno sodelovati z osumljencem številnih kaznivih dejanj ljubljanskim županom, je to stvar Olimpije, ne pa HZS, zato je Branko Terglav v skladu s svojimi pristojnostmi zaščite ugleda HZS že opozoril generalnega sekretarja HZS Dejana Kontreca naj se ne udeleži "slavnostnega kosila" na ljubljanskem gradu pri Jankoviču. Predsednik HZS Matjaž Rakovec je povabilo na kosilo zavrnil," je glede hokejske publike in njene domnevne politične usmeritve zapisano v pismu.

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Muršak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Olimpija naj vrne dolgove"

"Če Olimpija meni, da mu bo sodelovanje z Jankovičem kar na lepem finančno koristilo, potem Branko Terglav kot nadzornik delovanja HZS in posledično vseh klubov v HZS; pričakuje da bodo od izkupička Bežigrad Ice Fest 2013 končno poplačani nekdanji Olimpijini domači hokejisti (našteti po abecednem redu): Boštjan Goličič, Jurij Goličič, Klemen Mohorič, Egon Murič, Tomaž Vnuk, Mitja Šivic…. številni tujci (vključno z Neilom Sheehyjem iz leta 2000) in cca vsaj 50 dobaviteljev in poslovnih partnerjev HDD Olimpije, ki čakajo na svoja poplačila že vrsto let. Tudi za to, ker je vodstvo lige EBEL že zdavnaj za svoj pogoj sodelovanja katerega koli kluba v ligi EBEL postavilo pogoj: urejene finančne obveznosti (predvsem do igralcev, sedanjih in preteklih igralcev), za kar pa nekateri novi Jankovićevi prijatelji iz vrst vodstva HDD Olimpije vztrajno blefirajo pred javnostjo, kot da se to njih ne tiče," pa je v zvezi z Olimpijo navedeno v pismu.

"Skratka; kot predsednik Nadzornega sveta HZS Branko Terglav sporočam slovenski javnosti, da slovenski hokej, ne rabi političnih kradljivih barab in bleferjev (ne v Ljubljani, ne na Jesenicah, ne v Mariboru, ne v Dupleku, ne na mojem Bledu ali v »Zgornjem Kašlju«), ki bi se radi zdaj slinili in na novo odkrivali »ljubezen do hokeja in športa«, v resnici pa so si skozi ta šport in ta hokej na račun stotine izigranih športnikov in prikrajšanih davkoplačevalcev napolnili zasebne žepe," je ostro zaključil Terglav.

Komentarjev 16
  • xy 19:49 09.januar 2013.

    Tale Terglav je pa res en idiot. Kaj mešaš politiko in šport. Zaradi tega izpada bi lahko tudi kazensko odgovarjal. Sedaj organom pregona nebi bilo težko najti tega Terglava in ga ustrezno kazensko preganjat. Terglav le ni en Maier čeprav ...prikaži več ima isti besednjak. Zaradi tega ispada bi moral takoj zapustiti mesto nadzornika HZS.

  • nostradamus 10:48 09.januar 2013.

    v sloveniji je premalo oseb kot je Branko Terglav jesno in konkretno kratko in jedernato Žurnalček / danes, 10:26mimogrede ko toliko podpiras g,jankovica mu postavi vprasanje o financiranju R.K.krim morda si tudi na placilni listi MOL-a a to ...prikaži več me ne briga zanimivo je da v vseh svojih komentarjih povelicujes jankovica kot ikono narod ne zanima ali je pripadnik desnice ali levice vsi ki imajo umazane roke morajo odgovarjati za svoje grehe

  • Žurnalček 10:26 09.januar 2013.

    Vsem " ljubiteljem " hokeja naslednje vprašanje . Ali veste kakšna je razlika med HK Olimpija in HDD Olimpija ? Ali veste kakšna je razlika med " HOLYDAYS on ICE " in HDD Olimpija. No samo ta , da HDD ...prikaži več Olimpija ni pred 2001 l. osvojila nobenega naslova državnega prvaka. Ni ji sedaj, ko ni več HD Jesenic tudi potrebno, boriti se za ta naslov , ker več nič ne pomeni ! Očitno pa se je enemu kurcu , ki pojma nima o lastniških razmerjih v SLO hokeju , zazdelo , da je potrebno, da se en Gorenc meša v Ljubljano. Triglav ODJEBI !! HDD Olimpija je revija na ledu in ne športni klub in kot taka lahko z novima dvema okrepitvama nastopa tudi v Češki ligi in jo HZS in taki kot ti , ne ZANIMAJO! G. Sekelj , organizirajte no eno revijalno turnejo po Rusiji , ravno takrat , ko se pričnejo priprave reprezentance , pa da se odhakla vse iz HZS , ki se gredo politiko !Stvari stojijo danes takole . Če g. Sekelj reče NE , ni reprezentance za v A skupino . Tega se na Zvezi očitno ne zavedajo !