Šport
15 ogledov

Spomin na čas, ko si bil majhen

ebel telemach olimpija vsv beljak bežigrad Anže Petkovšek
Organizatorji so imeli ob prvi tekmi zimske klasike v Ljubljani kar nekaj težav, a to ni zmotilo hokejistov. Ti so bili nad prireditvijo navdušeni.

"Takšne tekme so nekaj posebnega. Pred tolikšnim številom gledalcev ne igraš vsak dan. Tekma je na odprtem in vsi igralci se veselimo takšnih dogodkov. Spominja me na čas, ko sem bil še majhen in sem vzel drsalke ter igral s prijatelji zunaj. Ko pa pade prvi plošček na vse to pozabiš in se sekušaš čim bolj osredotočit na igro in odigrat tekmo kot vsako ostalo. Vseeno pa je nekaj posebnega, tega ne bom kar tako pozabil," je po prvi tekmi na bežigrajskem stadionu dejal član beljaškega VSV Klemen Pretnar.

"Gledalci so bili fenomenalni. Zelo dobro se jih je slišalo. Nekako so nam pomagali do zmage. Upam, da bodo v takšnem številu prišli tudi na naslednji dve tekmi," pa je bil po zmagi s 5:4 v podaljšku zadovoljen Žiga Pance. In kaj napoveduje strelec drugega zadetka na včerajšnji tekmi proti orlom? "Naš cilj je pobrati še dvakrat po dve točki. Naredili bomo vse, da pridemo do njih. Morda bomo morali narediti kakšno napako manj in imeti tudi kakšno izključitev manj." Zmaji se bodo v nedeljo ob 17.30 pomerili z Medveščakom, v torek pa s Celovčani ob 19.15.

"Takšne reči bi se še morale dogajati"

Ob dogodku na legendarnem stadionu so se spomnili tudi zlate generacije slovenskega nogometa, ki je prav za Bežigradom dosegala največje uspehe. "Spomini na ta stadion so fenomenalni. Tako z reprezentanco, kot tudi z Olimpijo. Pred nastankom tega leda je vse skupaj zgledalo zelo žalostno, škoda, da tak objekt propada. Na tem mestu bi moral biti stadion, ki bi bil primeren za eno evropsko državo. Upam, da je to začetek nekega novega obdobja," je ob spektaklu na ledu dejal nekdanji reprezentančni vratar slovenske nogometne reprezentance Marko Simeunovič in dodal: "Menim, da bo spektakel uspel. Je ogromno navijačev, kolikor pa sem se pogovarjal s hokejisti, so vsi navdušeni. Takšne reči bi se morale še dogajati."

"Ni prijetno priti na ta stadion, ki je v takšnem stanju. Tu smo le dosegali velike uspehe, pet let smo ostali neporaženi na tem igrišču. Škoda bi bilo, če ne bi naredili nekaj iz tega stadiona. Upam, da se bo kmalu pričelo s kakšnimi deli," pa je dejal Marinko Galič. Nekdanji branilec je še izjavil, da bo znova začel hoditi na tekme nogometne reprezentance, zdaj ko jo je prevzel Srečko Katanec.

Organizatorji bodo sicer tudi v naslednjih pripravili tudi obstranske dejavnosti, kot so tekma veteranov, otroški turnirji, Red Bull Crashed Ice in tako dalje. Dve uri pred tekmo z Medveščakom  bo obiskovalce zabavala Saša Lendero, v torek, dve uri pred tekmo s KAC  pa Nuša Derenda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.