Šport
129 ogledov

Bralec: Stali smo v blatu

ebel telemach olimpija vsv beljak bežigrad Anže Petkovšek
Hokejisti Telemach Olimpije so v petek na legendarnem stadionu za Bežigradom, premagali beljaški VSV. Gostujoči navijači, prišli so s štirimi avtobusi, pa niso bili razočarani le nad porazom po podaljških (5:4), pač pa tudi zaradi ravnanja slovenske policije, domači navijači pa zaradi oviranega pogleda na ledeno ploskev.

Policija se je po pisanju časnika Ekipa odločila, da gostujočim navijačem zaradi varnostnih razlogov onemogoči dostop do zabaviščnega dela, kjer je dovoljeno točenje alkohola. To je še posebej zanimivo zaradi tega, ker so izgredi na hokejskih tekmah redki.

Klic v redakcijo: Katastrofa

Ogorčeni pa očitno niso bili samo gostujoči navijači, pač pa tudi domači, saj smo v redakcijo prejeli kar nekaj pritožb nad organizacijo.

"Organizacija tekme je bila pod vsako kritiko. Že na vhodu se je naredila gneča, še slabše pa je bilo ko smo prišli na tribune. Tisti, ki smo imeli sedišča smo morali stati na stolih, da smo sploh lahko videli, kaj se dogaja na ledu. Stoli so tako šibki, da so eden za drugim pokali pod težo. Še dobro, da se ni kdo polomil. Ne vem, ali bodo do naslednje tekme uspeli zamenjati polomljene stole in pospraviti blato ter ostalo nesnago, saj je bilo kot v svinjaku," nam je zaupal ogorčen bralec.

Organizatorji priznavajo pomanjkljivosti

Tudi organizatorji z prvim dnem niso zadovoljni, saj so na spletni strani zapisali: Prvi dan IceFesta 2013 je za nami. Težko rečemo, da smo z njim zadovoljni. Dogodek presežnikov, ki ga je več kot mesec gradilo več kot sto ljudi, v katerega je bilo vloženega toliko truda in energije, odrekanj, prostovoljnega dela ... se je sprevrgel v boj z naravo in zakoni fizike. Dejstvo je, da gre pri takšnih dogodkih bolj za spektakel, druženje, preizkušanje nečesa novega (na zimskih klasikah na velikih stadionih čez lužo se včasih s tribun komaj vidi igralce, kaj šele plošček; na lanski klasiki v Zagrebu je tako močno snežilo, da ploščka praktično niso videli niti igralci, ...) kot pa za samo hokejsko tekmo.

Vseeno pa nismo zadovoljni. Vsem vam gledalcem smo namreč poskušali ponuditi zabavo, novo izkušnjo, oživljanje Bežigrajskih legend ... pa tudi povsem nemoten ogled hokejske tekme. In naredili bomo vse, da vam v naslednjih dveh tekmah v popolnosti omogočimo tudi to. V zadnjih nekaj dneh smo preizkusili vsa možna sredstva proti rošenju, cel kup različnih načinov in orodij za čiščenje ledu ... pa smo bili v boju z naravo samo delno uspešni. Danes bomo preizkusili nekaj povsem novih metod, tudi z vpihavanjem vročega zraka, gretjem stekel, ... Morda nam bo jutri narava sama od sebe bolj naklonjena, vendar se ne bomo zanašali na to. Naredili bomo vse, da bo jutrišnji spektakel prinesel še boljšo splošno izkušnjo.

Ker smo se zadnja dva dni predvsem borili vlago in rošenjem in z električno infrastrukturo na stadionu, ki je komaj zmogla ogromne obremenitve, ki jih zahtevajo današnji spektakli ... namreč nismo mogli do konca izpiliti nekaterih organizacijskih drobnarij, ki jih popoln dogodek zahteva. Potrudili se bomo, da bo jutri tudi to še precej bolje izvedeno. Da se vam vsaj malo odkupimo za nevšečnosti, si boste z vstopnico za včerajšnjo tekmo lahko brezplačno ogledali naslednjo tekmo lige EBEL v domačem Tivoliju ... kjer z rošenjem šip (vsaj pozimi :) nimamo nobenih težav.

Da ne bomo samo tarnali nad zakoni fizike. Ogromno je tudi stvari, zaradi katerih smo veseli in ponosni, da smo ugriznili v ta projekt. Več kot 8.000 navijačev je pokazalo, da legenda bežigrajskega stadiona še živi. Izjemen ambient, koncertno ozvočenje in spektakularni svetlobni efekti, eminentni gostje na ledu in ob njem so pokazali, da gre res za veliko stvar. Tisoče obiskovalcev je v zabavnem delu parka ob zvokih zabavne glasbe rajalo pozno v noč. No ja ... pa še zmagali, smo ... kar vsekakor ni nepomembno :)

Danes je nov dan. In jutri nova tekma. Upamo in verjamemo, da boste (spet) z nami. Ugriznili v nov bombon v bombonieri življenja ...

Komentarjev 12
  • vico 18:22 05.januar 2013.

    fantom pa sam kapo dol za igro pa zmago

  • vico 18:21 05.januar 2013.

    svaka cast...

  • vico 18:21 05.januar 2013.

    ves kaj ta joc bi se plevel tm pustu ce ga ne bi mol spucu bedak.