Šport
36 ogledov

Ledeni spektakel za Bežigradom

D'Alvise Muršak Thomas Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Ljubitelji hokeja in Telemacha Olimpije bodo v začetku januarja prišli na svoj račun na zimski hokejski klasiki, imenovani Bežigrad Icefest 2013. Poleg treh tekem hokejske lige Ebel bodo organizatorji poskrbeli še za bogat spremljevalni program in tematske dogodke, s spektaklom pa želijo obuditi Plečnikov stadion za Bežigradom.

Olimpija bo na bežigrajskem stadionu prvič zaigrala 4. januarja, ko ji bodo nasproti stali hokejisti VSV Beljaka. Dva dni pozneje, 6. januarja, se bodo zmaji pomerili z Medveščakom, 8. januarja pa bodo igrali še proti celovškemu Kacu. Poleg treh hokejskih tekem bodo organizatorji poskrbeli za družabne dejavnosti in sprostitev, po ocenah pa bi si lahko posamezni obračun ogledalo od 8.500 do 10.000 ljubiteljev hokeja.

Plečnikov stadion bo tako prvič po nekaj letih samevanja znova gostil športni dogodek. Na njem so se v slovensko športno zgodovino vpisali nogometaši, ki so si priborili nastop na evropskem prvenstvu leta 2000 in svetovnem prvenstvu leta 2002, gostil je enega od največjih koncertov v Sloveniji, ko je nastopila skupina Siddharta, po letih propadanja pa se dogajanje vrača na kulturni spomenik. Sprva so želeli zimsko hokejsko klasiko organizirati v Stožicah, zaradi strahu pred uničenjem travnate površine pa so se odločili za stadion za Bežigradom.

"Ko sem se pogovarjal z igralci, so bili vsi navdušeni. Bili so že na spektaklih, da imaš doma takšen spektakel, pa je verjetno nekaj enkratnega za vse te fante. Jaz verjamem, da bo ta stvar uspela z enega in drugega vidika, da bo to res dogodek, ne samo športen, ampak 'multifunkcijski'. V Sloveniji trenutno ni postlano z rožicami, ampak mi bomo naredili takšen šov, da bodo ljudje zadovoljni. Z naše strani, mi se bomo še posebno potrudili s športnega vidika, verjamem, da bo spektakel uspel," je na današnji predstavitvi dogodka povedal trener Telemacha Olimpije Bojan Zajc.

Poleg tekem želijo organizatorji Bežigrad Icefesta 2013 obuditi vzdušje Plečnikovega stadiona. Na dogodku bodo tako navzoči člani zlate nogometne reprezentance, navijači bodo lahko podoživeli nogometne obračune Olimpije in zagrebškega Dinama, zadnja tekma pa bo v znamenju 80-letnice prve mednarodne hokejske tekme v slovenski zgodovini med Ilirijo, predhodnico današnje Olimpije, in Kacem (ta tekma je bila odigrana leta 1932).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.