Šport
6 ogledov

Zmaji iz Linza s porcijo štirih golov

matej hočevar telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Ljubljanska Telemach Olimpija je na nedeljski tekmi 27. kola lige Ebel izgubila na gostovanju pri Linzu (1:4). Neverjetna zmaga VSV Beljaka nad Medveščakom - na Koroškem je bilo 11:2!

Ljubljanski hokejisti so na prejšnji tekmi odlično nadoknadili nepričakovano izgubljeni točki iz dvoboja z Innsbruckom in po kazenskih strelih v gosteh premagali vodilni Dunaj. Toda časa za slavje ali počitek ni bilo, saj je zmaje že danes čakala nova zahtevna tekma, obračun z branilci naslova iz Linza v njihovi dvorani.

V boju tekmecev lanskega polfinala lige so bili v letošnjih tekmah dvakrat boljši Avstrijci, na prvi tekmi so doma zmagali s 7:3, pred 14 dnevi pa v Tivoliju slavili po kazenskih strelih s 3:2. Dobili pa so tudi današnjo tekmo, čeprav so bili slovenski hokejisti večji del tekme enakovredni.

Končni rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na ledu v polni dvorani v Linzu. Ljubljančani so bili povsem enakovreden tekmec, domače je kar nekajkrat reševal vratar David Leneveu, ki je pred časom prišel v Linz namesto Alexa Westlunda.

Lebler kaznoval zapravljive Ljubljančane

Že v deseti sekundi ga je dobro ogrel Jan Muršak, v 12. minuti pa je imel priložnost še Eric Pance, vendar je bil domači vratar še enkrat na mestu. V naslednji minuti pa je imel največ zaslug za 0:0, ko je Miha Pesjak streljal iz bližine, Leneveu pa je plošček ujel, ko so ga mnogi že videli v golu.

In le nekaj sekund za tem je Brian Lebler z natančnim in močnim strelom premagal Jerryja Kuhna, domači pa so nato ob prvi igri z igralcev več zadeli še prečko, streljal je Marc-Andre Dorion.

Nadaljevanje je bilo podobno, igra izenačena, domači pa so spretno in srečno v 33. minuti preko Martina Grabherja Meierja dosegli drugi gol, ko je strelec ostal sam ob levi vratnici. Kanček upanja je za goste vzbudil Muršak 48 sekund pred koncem drugega dela, z natančnim strelom pod prečko je ob igralcu več znižal na 1:2.

Sodnik ustavil plošček in "zakrivil" gol

Katastrofalno za zmaje pa se je začela zadnja tretjina. Domači so že v 12. sekundi spet pobegnili na +2, del krivde pa gre tudi sodniku Georghu Veitu, saj je ob ogradi malo pred modro črto Olimpijine obrambe s telesom zaustavil plošček, ki bi sicer šel z ledu.

Darilo pa je Lebler dobro izkoristil. Gol je presekal igro gostov, ki so sicer še poskušali, v zadnjih trenutkih tudi brez vratarja, a je Mike Oullette dosegel še gol za končnih 4:1. Ljubljančani se bodo v naslednjem kolu spet preselili na domačo ledeno ploskev, v petek v Tivoli prihaja ranjeni zagrebški Medveščak, ki je danes v Beljaku klonil kar z 2:11.

Liga Ebel, 27. kolo:

Black Wings Linz : Telemach Olimpija 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Lebler (14, 41), Grabher (33), Ouellette (59); Muršak (40)

VSV Beljak : Medveščak 11:2 (4:1, 6:1, 1:0)
Gradec : Innsbruck 6:4 (3:1, 1:1, 2:2)
Orli Znojmo : Salzburg 4:3* (1:0, 1:2, 1:1, 1:0)
Dornbirn : Sapa Fehervar 5:4* (0:1, 2:3, 2:0, 1:0)
KAC Celovec : Dunaj 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.