Šport
27 ogledov

Medvedi dobivajo kompleks Olimpije

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb kuhn zanoški Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hokejisti Telemach Olimpije so v 28. kolu lige Ebel po podaljških premagali Medveščak. Ljubljančani so v letošnji sezoni dobili še tretjo tekmo proti zagrebškemu tekmecu, odločil jo je Aleš Mušič v podaljšku. Zaradi poškodbe rame v ekipi Olimpije ni bilo Jana Muršaka.

Današnji slovensko-hrvaški obračun v razširjenem avstrijskem prvenstvu je bil prvi te sezone na ledu tivolske ekipe, saj so prva dva gostili Zagrebčani in oba izgubili. S porazoma pa sta ekipi tudi prišli na dvoboj, Ljubljančani so v zadnjem krogu po solidni igri klonili v Linzu, medvedi pa so doživeli polom v Bejaku, ko so izgubili z 2:11. Na današnji tekmi so domači, ki tokrat zaradi manjše poškodbe niso mogli računati na svojega NHL-ovca Jana Muršaka, dvakrat zaostajali, a nazadnje slavili po podaljšku.

Visok poraz pred dnevi gostov, kot kaže, ni vrgel iz tira. V uvodnih minutah so bili boljši tekmeci, narekovali so ritem igre in večkrat streljali na gol, vratarja domačih Jerryja Kuhna je enkrat rešila tudi prečka. Domači so se začeli prebujati šele v drugem delu prve tretjine, ko so tudi sami sprožili nekaj natančnejših strelov proti Robertu Kristanu. Toda prave nevarnosti za slovenskega čuvaja mreže v zagrebških vratih ni bilo, tudi zato, ker so bili zmaji zelo slabi pri "power-playu". Takšno prednost so imeli trikrat, vendar so si pripravili le eno ali dve akciji. Medveščak pa bi lahko svojo edino številčno prednost precej bolje izkoristil, toda vratar Kuhn je trikrat dobro posredoval in poskrbel, da se je prvi del končal brez golov.

Aleš Mušič Tilia Olimpija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V drugi tretjini preobrazba domačih

Začetek drugega je ponudil povsem drugačno podobo domačih. Zmaji so zaigrali precej bolje, več drsali in bili napadalnejši. A plošček še vedno ni hotel v mrežo, pa čeprav so si Žiga Pance, Miha Verlič in Aleš Mušič pripravili lepe priložnosti. Zato pa so Zagrebčani poskrbeli za hladen tuš z vodilnim zadetkom v 25. minuti, toda na srečo domačih je bil dogovor hiter, saj je po protinapadu učinkovito zadel Žiga Pance. Isti igralec je imel minuto zatem še priložnost celo z igralcem manj, potem pa so zapretili gostje. Kuhn je imel spet polne roke dela, ob strelu Curtisa Fraserja pa ni vedel, kje je plošček, a ga je nato še pravočasno ujel pred golovo črto. Vseeno pa so gostje zadeli še enkrat, s strelom od daleč je bil v 32. minuti uspešen Dennis Bozic.

Boljša igra zeleno-belih pa je obrodila sadove tudi v zadnji tretjini. Ob novi številčni prednosti so v 45. minuti zadeli za 2:2, ko je bil iz bližine natančen in spreten zamenjava za Muršaka v prvem napadu, Kevin de Vergilio. A Zagrebčani se še niso predali, igra pa je bila odprta z nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh, oba vratarja pa sta imela tudi nekaj sreče, da se ploščki niso odbili za njun hrbet. Kljub razburljivim trenutkom pa se je tretjina končala brez zmagovalca, plošček za zmago je imel sicer Brock McBride v 58. minuti, ko je bil za nekaj centimetrov nenatančen. V podaljšku pa so imeli gostje še minuto in pol igralca več na ledu, a to ni zmotilo Aleša Mušiča, ki je pobegnil v protinapad in hladnokrvno matiral Kristana za veliki točki.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v nedeljo podali na gostovanje v Salzburg.

Liga Ebel, 28. kolo:

Telemach Olimpija : Medveščak Zagreb 3:2* (0:0, 1:2, 1:0, 1:0)
Pance (27), de Vergilio (46), Mušič (61); Buck (25), Bozic (32)

VSV Beljak : Vienna Capitals 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Unterluggauer (20), Hartl (28); Soares (26)

Dornbirn : Orli Znojmo 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Macmillan (44); Strömberg (11, 22, 34), Bickell (32), Jarusek (47), (55)

Sapa Fehervar : Black Wings Linz 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Sofron (3), Mihaly (7), Sofron (49); Matthias (18), Engelhardt (59)

Graz 99ers : KAC Celovec 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Wren (9), Frischmon (51), Lefebvre (56), Day (59); Lundmark (51), Gagner (57)

Innsbruck : Red Bull Salzburg 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Echtler (52); Brassard (9, 19), Maxwell (34), Regier (57)

* - po podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.