Šport
48 ogledov

Zimska klasika za Bežigradom

Bežigrad Icefest 2013 Plečnikov stadion Telemach Olimpija hokej
1/3
Saša Despot
Dober teden dni loči hokejiste Telemach Olimpije in ljubitelje najhitrejšega moštvenega športa do zimske hokejske klasike. Na Telemach Icefest 2013, ki bo od 4. do 8. januarja na Plečnikovem stadionu, bo Olimpija odigrala tri tekme lige Ebel. Dela za Bežigradom potekajo po načrtih, nekaj težav pa organizatorjem povzroča vreme.

Olimpija bo na bežigrajskem stadionu prvič zaigrala 4. januarja, ko ji bodo nasproti stali hokejisti VSV Beljaka. Dva dni kasneje, 6. januarja, se bodo zmaji pomerili z Medveščakom, 8. januarja pa bodo igrali še proti celovškemu KAC. Poleg treh hokejskih tekem bodo organizatorji poskrbeli tudi za družabne aktivnosti in sprostitev.

Organizatorji zagotavljajo, da je vstopnic še dovolj, za obiskanost tekem pa se ne bojijo. Trenutno so na polovici želenih prodanih kart, dovolj je predvsem vstopnic za stojišča. Zmanjšana bo osrednja tribuna, kapaciteta ostaja enaka, bo pa verjetno malo nižja in postavljena drugače, kot je bilo sprva predvideno. Izvajalci trenutno postavljajo ledeno ploskev, jutri bodo postavili bando, 29. decembra pa bo na voljo led za nadaljnje aktivnosti. Dela potekajo po načrtu, nekaj težav jim je sicer povzročil dež, a se nad tem ne pritožujejo. Glede na vremensko napoved bodo zadeve v prihodnjih dneh tekle po načrtu, je dejal Matjaž Sekelj.

arena pula hokej spektakel oglasni plakat | Avtor: Grega Prebil Grega Prebil
Poleg tekem želijo organizatorji Bežigrad Icefesta 2013 obuditi vzdušje Plečnikovega stadiona. Na dogodku bodo tako prisotni člani zlate nogometne reprezentance, navijači bodo lahko podoživeli nogometne obračune Olimpije in zagrebškega Dinama, zadnja tekma pa bo v znamenju 80-letnice prve mednarodne hokejske tekme v slovenski zgodovini med Ilirijo, predhodnico današnje Olimpije, in KAC (ta tekma je bila odigrana leta 1932).

Telemach IceFest 2013 poleg treh hokejskih tekem Telemach Olimpije v ligi Ebel prinaša tudi spekter zanimivega dogajanja s športnega, kulturnega in zabavnega področja. Za eno od atrakcij bo poskrbel tudi Dare Prusnik, legendarni nekdanji hokejist Olimpije, ki bo v okviru nedeljske tekme proti Medveščaku poskušal podreti dva svetovna rekorda v dviganju uteži, v t.i. bench pressu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.