Šport
14 ogledov

Muršak še drugič v nekaj dneh strup za Madžare

D'Alvise Chiodo Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v 34. kolu lige Ebel v Székesfehérvárju še drugič zapored premagali Sapo (1:2). Tako kot pred dnevi je bil spet odločilen prispevek Jana Muršaka, ki je v 56. minuti zabil odločilni gol.

Ljubljanski hokejisti so praznično dvojno gostovanje na Madžarskem končali na najboljši možen način. Potem ko so pred tremi dnevi dobili že tekmo 33. kroga v Székesfehérvárju s 4:2, se je tudi njihovo sredino potovanje v isto dvorano končalo z istim učinkom. Osvojili so še dve točki za zmago z 2:1, spet je bil mož odločitve Jan Muršak, in napovedali preboj proti sredini lestvice.

Hokejisti Telemacha Olimpije so že nekaj tekem v sezoni izgubili tudi zaradi grobih sodniških napak, tokrat pa so imeli nekaj sreče. Res pa je, da so domači pravzaprav sami krivi za dogajanje v 42. minuti, ko so sicer dosegli gol, plošček je nerodno odskočil in presenetil ljubljanskega vratarja Jerryja Kuhna, a ker se je vse skupaj dogajalo tako hitro, da ga ni videl nihče od sodnikov, so šli ti na ogled posnetka. A tudi posnetek ni dal natančnega odgovora zaradi povsem zarošene kamere, zato zadetek ni obveljal.

Sicer so bili v celoti gledano Ljubljančani 60 minut tekme boljši nasprotnik, večkrat pa jih je v obup spravljal domači vratar Bence Balizs, ki je imel svoj večer. Na drugi strani so domači prišli v prvi tretjini do vodstva, ko je prvo prednost (in tudi edino na tekmi) z igralcem več izkoristil nekdanji ljubljenec tivolskega občinstva Frank Banham s silovitim strelom.

Druga tretjina brez golov

V drugem delu so imeli zmaji premoč, a je domači vratar vse poskuse Patricka Coulomba, Chrisa D'Alvisa, Kena Ograjenška in še koga ubranil, nenatančen pa je bil tudi Muršak, po prodoru Andreja Hebarja pa je Mike Ratchuk pred koncem tretjine slabo streljal.

Potem ko se je pripetila zanje zelo slaba 42. minuta, so skušali domači predvsem ohraniti minimalno vodstvo. To jim je uspevalo do 47. minute, ko je Brock McBride prišel do ploščka v srednji tretjini in hiter prodor kronal z zadetkom. Madžari so le še redko prihajali pred vratarja Kuhna, zmaji pa so bili vse bolj nevarni.

V 56. minuti je, tako kot v nedeljo, piko na i postavil Muršak in domači niso imeli več časa za preobrat. V zadnjih minutah so delovali precej zmedeno, tudi vratarja so iz igre potegnili dokaj pozno in Olimpija se je brez večjih težav ubranila ter odnesla še drugi par točk iz vroče dvorane.

Ljubljančani bodo v zgoščenem ritmu razširjene avstrijske lige, ki kljub prazničnim dnevom poteka po običajnem sporedu, že v petek igrali zadnjo domačo tekmo v letu 2012, njihov tekmec bo češki Znojmo, v nedeljo pa bodo leto končali še z gostovanjem v Innsbrucku.

Liga Ebel, 34. kolo:

Sapa Fehervar : Telemach Olimpija 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Banham (17); McBride (47), Muršak (56)

Dornbirner : Innsbruck 4:6 (2:4, 2:0, 0:2)
Graz 99ers : VSV Beljak 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Orli Znojmo : Black Wings Linz 5:2 (1:2, 4:0, 0:0)
KAC Celovec : Red Bull Salzburg 4:3 (0:3, 2:0, 2:0)
Medveščak : Vienna Capitals 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Tekma se je zaradi okvare avtobusa dunajske ekipe začela z uro in pol zamude.