Šport
9 ogledov

Hrvati popljuvali organizacijo za Bežigradom

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Anže Petkovšek
Po nedeljski tekmi med Telemachom Olimpijo in Medveščakom na stadionu za Bežigradom so se tudi s hrvaške strani pojavile pripombe na organizacijo dogodka.

"Po več letih je Slovencem uspelo oživeti Bežigrad, a organizacija je bila precej slabša kot v primerih, ko se je Medveščak lotil podobnih dogodkov," so zapisali pri Večernjem listu.

Hokejiste Medveščaka je najbolj jezilo to, da so bile slačilnice od igrišča oddaljene 500 metrov, navijači iz Zagreba pa so se pritoževali nad dejstvom, da na stadionu ni bilo mogoče kupiti hrane in pijače. Ob tem so bili nezadovoljni tudi s svojimi sedišči za golom ter s splošnimi pogoji za ogled hokejske tekme.

"Slovenci očitno niso razumeli, da morajo za spektakel funkcionirati tudi stvari, ki niso neposredno povezane s hokejem. Velika napaka je, da navijači ne morejo kupiti hrane in pijače. Ob tem pa je bila naša glavna slačilnica od igrišča oddaljena 500 metrov, v pomožni slačilnici pa ni bilo niti gretja. Ampak ne zamerimo Slovencem, ki so prvič organizirali takšen dogodek," je za hrvaški dnevnik povedal športni direktor Medveščaka Dragutin Ljubić.

Hrvaški mediji izpostavljajo še en dogodek v prvi tretjini. Ko so domači navijači začeli skakati in prepevati "Kdor ne skače, ni Sloven'c ...", jih je uradni napovedovalec pozval, naj prenehajo s skakanjem, saj bi se montažne tribune lahko podrle.

Večernji list ob tem dodaja, da bi se pri Olimpiji pred organizacijo takšnih tekem lahko posvetovali z vodilnimi ljudmi Medveščaka ...

Komentarjev 6
  • Dani1971 19:33 08.januar 2013.

    Problem slovenskega športa je, da je na športnih objektih prepovedano prodajati hrano in pijačo, samo pred objekti. Tudi na štadionu za Bežigradom so organizatorje prijavili, ker so stregli pijačo, četudi v ločenem prostoru.ssheavyd, ko Joco zavpije ime gostujoče ekipe, se ...prikaži več navijači zaderejo NUUULA in ne QRAC. Pa še to se mi ne zdi v redu, naj zavpijejo dejansko stanje. Letos je bilo večkrat višje od Olimpijinega.

  • feferon 18:09 08.januar 2013.

    Ja gazit po blatu, gledat čez zamegljene šajbe, pa nič videt...ja pravi spektakel. Malo denarja vložit, potegnit pa veliko.To je slovenska miselnost!

  • vico 16:47 08.januar 2013.

    e te hrvati ssam znajo pluvat po drugih pa ne povejo kasna je bla pr njih organizacija...kar se pa tice stanta zahrano in pijaco so jih pa meli za razliko od prve tekme oz ...je pa res da ...prikaži več ce bi pa zmagal bi pa tih bli,ja res ni blo vse ok sam je treba vzet dolocene stvari u zakup pa je.