Šport
20 ogledov

Zmaji zatresli Bežigrad: osmica Medveščaku!

ebel telemach olimpija vsv beljak bežigrad
1/14
Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so na drugi tekmi pod milim nebom na bežigrajskem stadionu visoko premagali Medveščak (8:4). Po koncu lockouta v ligi NHL je verjetno zadnjo tekmo v Ljubljani odigral Jan Muršak in zabil dva gola, Kevin De Vergilio pa je prispeval hat-trick.

Po petkovi premieri za Bežigradom, ko so na nekdanjem središču nogometnega dogajanja v državi za oživitev propadajočega objekta prvič poskrbeli hokejisti, je danes sledilo drugo dejanje. V goste so k Telemachu Olimpiji prišli zagrebški hokejisti Medveščaka, v tej sezoni do četrtega medsebojnega obračuna zelo dobra stranka zmajev.

Zeleno-beli so namreč dobili vse tri tekme; medvedom so "pokvarili" njihovo tekmo na prostem v Pulju, nato pa bili boljši še po enkrat v Zagrebu ter nazadnje decembra doma po podaljšku. Nedeljska zimska klasika pa je bila tudi zadnja tekma Jana Muršaka za ljubljansko ekipo. Isti dan so se namreč na oni strani Atlantika dogovorili o nadaljevanju sezone in številni igralci, ki so si začasne klube poiskali v Evropi, se bodo morali hitro vrniti v matične klube.

Detroitov Muršak je danes za zeleno-bele še zaigral in bil, kot že velikokrat v sezoni, eden ključnih členov ter nenazadnje tudi strelec. Dosegel je že svoj 18. in 19. gol, dodal še eno podajo (skupno je na 30 tekmah zabil 19 golov in dodal 28 podaj), in na koncu je Olimpija prepričljivo odpravila zagrebške tekmece.

Vodstvo po prvi pravi akciji

Tudi drugi par načrtovanih oziroma želenih točk z bežigrajskega spektakla je ostal doma. Ljubljančani so začeli poletno in iz prve prave akcije povedli, ko je zadel Kevin de Vergilio v peti minuti. Gostje so sicer izenačili, a za dobro nadaljevanje je še pred koncem prve tretjine poskrbel prav Muršak. Izjemen prodor in slalom med dvema branilcema tekmecev je kronal še s strelom pod prečko in vratar Michael Ouzas ni imel možnosti.

Odločilna za razplet tekme je bila 22. minuta. Takrat so najprej domači pokazali, da znajo zadeti tudi z igralcem več, ko je bil spet natančen de Vergilio. In ko navdušeni navijači na stadionu še niso nehali proslavljati, je sledil nov šok za medvede. Samo 17 sekund pozneje je Ouzas četrtič pobiral plošček iz vrat, po hitri akciji je v polno zadel Žiga Pance.

Muršak je imel v 25. minuti novo veliko priložnost, celo z igralcem manj, a so tekmeci njegov prodor ustavili s prekrškom za izključitev, gola pa ni bilo. Olimpija je nato umirila igro, zadovoljna z visokim vodstvom, Medveščak pa je potreboval precej časa, da si je opomogel. A v 39. minuti je znova udaril, ob številčni prednosti je spet prišel na dva gola zaostanka.

Vendar izboljšano izhodišče gostom v zadnjem delu ni pomagalo. Olimpija ni popuščala, zelo razpoloženi de Vergilio pa je poskrbel za vodstvo 5:2. In čeprav je Medveščak znižal še na 3:5 in pozneje, ko je Andrej Hebar proti nekdanjim delodajalcem z začetka sezone povišal na 6:3, še na 3:6, dvomov o zmagi ni bilo.

Gostje so že več kot dve minuti pred koncem potegnili vratarja iz gola, a sta Muršak z natančno podajo, Žiga Pance pa z natančnim strelom poskrbela za 7:4. Za piko na i lepi zmagi pa je nato še Jaka Ankerst zadel za končnih 8:4, ko so imeli Zagrebčani vratarja spet v golu.

Po dnevu premora – vsaj s tekmovalnega hokejskega stališča – se bo ljubljanska zimska klasika nadaljevala v torek, ko bo na sporedu še zaostala tekma 32. kola lige Ebel proti Celovcu.

Liga Ebel, 39. kolo:

Telemach Olimpija : Medveščak 8:4 (2:1, 2:1, 4:2)
De Vergilio (6, 21, 46), Muršak (16, 22), Hebar (49), Ž. Pance (58), Ankerst (60); Fraser (13), Miller (39), Bouchard (48), Brine (55)

Black Wings Linz – Sapa Fehervar 4:2 (0:0, 0:2, 4:0) 
Red Bull Salzburg : Innsbruck 9:0 (7:0, 1:0, 1:0)
Vienna Capitals : VSV Beljak 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Orli Znojmo : Dornbirner 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
KAC Celovec : Graz 99ers 6:2 (0:1, 2:1, 4:0)

Komentarjev 2
  • vladek 14:34 07.januar 2013.

    Pomembno je to,da smo Hrvate premagali.Poglejte kje so oni a kje smo mi.Pustili su nam da bi šli v PlayOff Če pa neznamo to izkoristit.Ta zmaga ne pomeni nič

  • vico 11:09 07.januar 2013.

    res ste cari.svaka vam cast.to olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa