Šport
18 ogledov

Zadnja ekipa lige presenetila Olimpijo

kuhn telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Telemach Olimpija je danes gostovala v Innsbrucku, ki je povsem na dnu lestvice in tako so imeli Ljubljančani lepo priložnost, da bi dosegli še šesto zaporedno zmago. A varovanci Bojana Zajca so klonili po podaljšku in tako domačim omogočili šele drugo zmago na njihovem ledu v tej sezoni.

Ljubljanski hokejisti so bili pred današnjim gostovanjem pri Innsbrucku, zadnjeuvrščeni ekipi lige EBEL, "vroči". Dosegli so pet zmag zapored in priložnost za zmagovit konec leta je bila res lepa. Obenem pa je bil četrti medsebojni obračun tudi priložnost za maščevanje za domači poraz pred mesecem dni, ko so Tirolci pokvarili dobrodelni dan plišastih igrač v Tivoliju. Tudi tokrat v obračunu z zadnjimi ni šlo brez težav, v tretji tretjini so zmaji še ujeli gostitelje, a so nazadnje po podaljšku izgubili.

Ekipa, ki proti zadnjeuvrščenemu moštvu ne izkoristi "power playa" z dvema igralcema več, ki ima v podaljšku skoraj dve minuti igre 4-3, pa je povsem nenevarna, težko računa na kaj več kot osvojeno točko. Zmaji so izpustili iz rok lepo priložnost, za nameček pa jim je Innsbruck v tej sezoni zdaj odščipnil že tretjo dragoceno točko.

Priložnost zamujena ...

Bolje so sicer začeli gostje, imeli nekaj priložnosti, a so bili njihovi streli zelo nenatančni. Na drugi strani so domači v 14. minuti z igralcem več povedli. Veselje pa ni bilo dolgo, saj je drugi napad hitro akcijo zmajev kmalu končal z golom Mihe Verliča.

Na začetku druge tretjine je Brock McBride popeljal Ljubljančane v vodstvo in navijači na tribunah so utihnili. Pričakovali so še tretji gol v mreži domačih, najlepšo priložnost je zapravil Chris d'Alvise, ko se je mojstrsko sprehodil skozi obrambo, vratar Patrick Machreich pa je bil na mestu. V 34. minuti so domači spet z igralcem več izenačili, ob koncu tretjine pa je v igri 5-3 Kevin de Vergilio zgrešil prazen gol za vodstvo. Na drugi strani so domači grobo napako v obrambi zmajev kaznovali z vodstvom.

Na srečo gostov je Jan Muršak že v 21. sekundi zadnjega dela kronal protinapad z golom. Potem pa se mreži nista več zatresli. Sodniki so osem sekund pred koncem tekme izključili domačega igralca in gostje so imeli res lepo priložnost, da v minuti in 53 sekundah z igralcem več v podaljšku dosežejo gol za novo zmago. A medla in neodločna igra je domačim omogočila obrambo izida, v 64. minuti pa je po protinapadu Bryan McGregor zadel vratnico, od koder se je plošček odbil v mrežo, kar je pomenilo šele drugo domačo zmago Innsbrucka v sezoni.

Leto 2012 so tako Ljubljančani končali brez izenačenja rekordnega niza šestih zmag v ligi Ebel. Že po silvestrskem dnevu počitka pa jih 1. januarja čaka tekmovalni začetek leta 2013, ko bodo odpotovali v Celovec. Od 4. do 8. januarja bodo na stadionu za Bežigradom odigrali tri domače tekme (Z Beljačani, Zagrebčani in Celovčani) pod milim nebom.

Liga EBEL, 36. kolo:

Innsbruck : Telemach Olimpija 4:3* (1:1, 2:1, 0:1, 1:0)
Switzer (14), Fox (34), Bartlett (39), McGregor (64); Verlič (17), McBride (24), Muršak (41)

Salzburg : Gradec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
KAC Celovec : Orli Znojmo 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Medveščak : Linz 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
VSV Beljak : Sapa Fehervar 6:0 (0:0, 4:0, 2:0)
Dornbirn : Dunaj 4:3* (0:1, 1:0, 2:2, 1:0)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.