Še ena huda nesreča kolesarja, a srečnejši konec

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski kolesarski sprinterski zvezdnik Nacer Bouhanni v padcu ni utrpel hujših poškodb.
Oglej si celoten članek

Francoski kolesar Nacer Bouhanni, ki je grdo padel na nedeljski preizkušnji dirke po Yorkshiru, se ni huje poškodoval. Kot je danes sporočila njegova ekipa Cofidis, je ostal cel, posledice padca so bile le močan pretres možganov.

Na nedeljski dirki je 26-letni Francoz padel 25 kilometrov pred ciljem in obležal nezavesten. Že v reševalnem vozilu se je nato zavedel, noč je preživel v bolnišnici, danes pa je po zdravniškem pregledu znano, da nima nobenega zloma.

"Nacer Bouhanni nima ničesar zlomljenega. Staknil je le grd pretres možganov. Danes je bil še vedno omotičen in ima nekaj težav z vidom," so sporočili iz Cofidisa in dodali, da ga bodo v zdravniški oskrbi zadržali še vsaj 48 ur, če bi prišlo do kakšnih zapletov.

V zadnjih dneh je kolesarski svet izgubil dva športnika. Enaindvajsetletni Američan Chad Young je ob padcu na dirki v zvezni državi Nova Mehika utrpel hude poškodbe glave, ki so bile za mladega ameriškega kolesarja kasneje usodne. Živjenje je izgubil tudi nekdanji zmagovalec Gira Italijan Michele Scarpioni, ki je na treningu trčil z manjšim tovornjakom.

 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.