Še ena Slovenka dopinška prestopnica

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Podpredsednik Plavalne zveze Miran Kos je potrdil, da se je Špela Bohinc izmuznila dopinškemu testu, kar je prekršek, je poročala RTV Slovenija.
Oglej si celoten članek

"Gre za plavalko Špelo Bohinc, ki so jo prišli pred kratkim testirat na tekmovanje v Kranj. Izmaknila se je, niso je uspeli najti. To je samo po sebi kršitev," je dejal Miran Kos.

Špela Bohinc je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 m prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto.

Tekmovalke kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4x200 m priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, vendar je na koncu Bohinčeva ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.

Spomladi padla Tanja Šmid

Spomladi je slovensko plavanje pretresla dopinška afera s Tanjo Šmid, ki je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Aprila je dobila štiriletno prepoved nastopanja.

RTV je ob tem poročala še, da je nova direktorica PZS nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, dobitnica srebrnega olimpijskega odličja iz Pekinga 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.