Šport
43 ogledov

Še ena Slovenka dopinška prestopnica

plavanje ženska rekreacija Shutterstock
Podpredsednik Plavalne zveze Miran Kos je potrdil, da se je Špela Bohinc izmuznila dopinškemu testu, kar je prekršek, je poročala RTV Slovenija.

"Gre za plavalko Špelo Bohinc, ki so jo prišli pred kratkim testirat na tekmovanje v Kranj. Izmaknila se je, niso je uspeli najti. To je samo po sebi kršitev," je dejal Miran Kos.

Špela Bohinc je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 m prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto.

Tekmovalke kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4x200 m priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, vendar je na koncu Bohinčeva ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.

Spomladi padla Tanja Šmid

Spomladi je slovensko plavanje pretresla dopinška afera s Tanjo Šmid, ki je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Aprila je dobila štiriletno prepoved nastopanja.

RTV je ob tem poročala še, da je nova direktorica PZS nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, dobitnica srebrnega olimpijskega odličja iz Pekinga 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.