Še ena slovenska zmaga med profesionalci

Foto: twitter Grega Bole
Nov uspeh slovenskih kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Grega Bole, član ekipe Bahrain-Merida, je zmagovalec druge etape dirke po Japonski. Gorenjec je slavil svojo 17. profesionalno zmago in prvo po juniju 2016. Z etapno zmago je povečal prednost v skupnem seštevku dirke in prevzel vodstvo v boju za modro majico najboljšega po točkah.

Drugo mesto v etapi s startom in ciljem v Inabeju, dolga je bila 127 km, je po sprintu osvojil Italijan Marco Canola, tretje pa Britanec Ian Bibby. Skupno ima Bole pet sekund prednosti pred Canolo in devet pred Bibbyjem.

Drugi Slovenec, prv tako član Bahrain-Meride, David Per je v drugi etapi končal na 53. mestu, skupno je 48.

V tem letu so slovenski kolesarji sicer že blesteli. Pred dnevi je do etapne zmage na dirki po Italiji prišel Matej Mohorič, Primož Roglič pa se lahko pohvali celo s skupnima zmagama na dirkah po Baskiji in Romandiji. Med profesionalci se je v tej sezoni z uspešnimi predstavami izkazal tudi Jan Tratnik.

Giro Neverjeten niz, s Slovenijo se kosa le ena država

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.