Šport
1223 ogledov

Neverjeten niz, s Slovenijo se kosa le ena država

Matej Mohorič Epa
Matej Mohorič poskrbel za izjemen dosežek slovenskih kolesarjev.

Slovensko kolesarstvo je po zaslugi Mateja Mohoriča prišla do izjemnega dosežka. Slovenci so poleg Italijanov namreč edini, ki so dobili vsaj eno etapo v zadnjih petih letih dirke po Italiji.

Vse skupaj se je začelo z zmago Luke Mezgeca leta 2014, ko je dobil sprint v 21. etapi s ciljem v Trstu, nato pa nadaljevalo z zmago Jana Polanca v 5. etapi leta 2015, ko si je slovenski kolesar z zmago na gorskem cilju prikolesaril tudi modro majico za najboljšega hribolazca in jo nato zadržal še dva dni. Slovenski niz je nadaljeval Primož Roglič, ki je naslednje leto dobil vožnjo na čas v deveti etapi, lani pa je Polanc slavil že v četrti etapi, ki se je končala z vzponom na Etno. Kolesar ekipe UAE je modro majico nato držal od četrte do 11. etape.

Matej Mohorič Uspeh Šport Mohorič zmagal na najdaljši etapi Gira

Zdaj je na vrsto prišel še Mohorič. "Izjemno. Super sem vesel zase, najbolj pa za ekipo, ki mi je danes dala priložnost. Domenico Pozzovivo, naš najboljši v skupnem seštevku, se počuti dobro, dal mi je proste roke za etapo. Zelo sem vesel," je v prvi izjavi dejal Mohorič.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice