To pa je šok! Đokovića doletel nov velikanski udarec

Foto: Epa
Foto: Epa
Novak Đoković bo, kot kaže, ostal tudi brez nastopa na OP Francije.
Oglej si celoten članek

Branilec naslova na pariškem pesku Novak Đoković v letošnji sezoni po vsej verjetnosti ne bo mogel zaigrati na nobenem od štirih največjih turnirjev.

Potem ko so mu po dolgotrajnem postopku avstralske oblasti onemogočile nastop na OP Avstralije, obstoječi protokoli pa necepljenim igralcem prepovedujo udeležbo na Wimbledonu in OP ZDA, se je omenjeni trojici zdaj pridružil še Roland Garros.

Foto: Epa novak đoković Francoska tiskovna agencija AFP je še v današnjih jutranjih urah poročala, da se "organizatorji OP Francije dogovarjajo s tamkajšnjimi oblastmi ter zdravstvenimi organi glede posebnih dovoljenj in vzpostavitve zdravstveno nadzorovanega okolja za nastop necepljenih teniških igralcev na Rolandu Garrosu."

To je v pogovoru za AFP potrdil Gilles Morettonm, predsednik Francoske teniške zveze (FFT), ki organizira drugi grand slam v sezoni. To je sporočil po tem, ko so prvega igralca sveta avstralske oblasti izgnale po zapletu z ustreznostjo njegove vize.

"Naše delovne skupine sodelujejo z javnimi organi, da bi pravočasno določili pravila za sprejem necepljenih tujih športnikov na naš turnir," je dejal Moretton.

Le nekaj ur zatem je francoska francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu sporočila, da bo kmalu v veljavo stopil nov zakon, po katerem bo potrdilo o cepljenju nujno za vstop v vse javno ustanove, kot so stadioni, kinodvorane, itd. "To velja tako za gledalce kot profesionalne športnike," je poudarila ministrica.

Nekaj upanja za Đokovića sicer ostaja. "Kar zadeva Roland Garros, to je šele meseca maja. Situacija se lahko do takrat že spremeni. Bomo videli, a za zdaj ni predvidenih izjem," je sklenila.

Žarek upanja Preobrat v zadevi Đoković, to so besede avstralskega premierja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 07:42 18. Januar 2022.

    Zgleda, da je organizatorjem malo mar, če Đoković ne igra na turnirju. To je to. Blefiranje ga bo drago stalo.

  • 06:58 18. Januar 2022.

    Certifikat PC, je imel baje na Ptuju že napisan, pa ni prišel po njega. Napaka pač.

  • 00:05 18. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.