Še ena vrhunska smučarka bo izpustila sezono

Foto: EPA Nadia Fanchini
Ne gre za poškodbo, tokrat je razlog precej bolj vesele narave.
Oglej si celoten članek

Nadia Fanchini, italijanska alpska smučarka, specialistka za hitre discipline v sezoni 2019/20 ne bo tekmovala. Razlog je nosečnost, decembra bo trenerju italijanske ekipe za evropski pokal Davidu Salvadoriju povila otroka. Kljub temu, da že ima 33 let, v poročilih ne omenja možnosti, da bi tudi končala kariero.

Ena o treh sester Fanchini, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, je imela v preteklosti veliko težav s poškodbami, kljub vsemu pa ima v svoji zbirki dve kolajni s svetovnih prvenstev, obe je osvojila v smukih, leta 2009 je bila v Val d'Iseru tretja, štiri leta pozneje v Schladmingu pa druga. V svetovnem pokalu ima dve zmagi, lani je v smukaškem seštevku zasedla 11. mesto.

"Materinstvo je bila moja življenjska želja, zato sem mu dala prednost pred smučanjem," je izjavila Fanchinijeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.