Še eno veliko teniško ime žrtev koronavirusa

Foto: Profimedia Adria Tour
Nov okuženi zaradi Adria Toura.
Oglej si celoten članek

Goran Ivanišević je naslednji, ki se je okužil na dveh turnirjih Adria Toura, ki sta bila v prisotnosti gledalcev organizirana v Beogradu in Zadru. 

"Po dveh negativnih testih v zadnjih desetih dneh sem pravkar izvedel rezultate današnjega, tretjega testa, ki je pozitiven na Covid-19. Počutim se dobro in nimam simptomov. Želim obvestiti vse, ki so bili v stiku z mano, naprošam jih, da storijo vse potrebne korake in zaščitijo sebe ter svoje bližnje. Jaz bom nadaljeval s samoizolacijo. Vsem okuženim želim čim hitrejše okrevanje," je sporočil Ivanišević, nekdanji zmagovalec Wimbledona in Sednji trener prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Med osebami, ki so se na turnirju družile z Ivaniševićem, je tudi premier Hrvaške Andrej Plenković, na fotografijah s turnirja sta drug ob drugem. Plenković se je testiral in bil negativen, ni pa šel v samoizolacijo (tudi Ivanišević je bil pozitiven šele na tretjem testu).  Na novinarski konferenci štaba civilne zaščite so pojasnili, da bodo preverili stike Ivaniševića 48 ur pred pozitivnim izidom testa, srečanje s Plenkovićem je bilo prej. 

Foto: Profimedia Goran Ivanišević

Ivanišević je bil sicer tudi direktor turnirja v Zadru, ki je bil prekinjen pred finalom. Na Adria Touru, ki ga je organizirala družina Đoković, so sicer od aktivnih teniških igralcev zboleli Đoković, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić in Viktor Troicki.

"Počutimo se odgovorne. Žal mi je vseh okuženih, ampak na nekatere reči se ne more vplivati. Tako je tudi s tem. Moti me le to, da smo zdaj mi glavni krivci in si ljudje na nas nabirajo poceni politične točke, a v Zadru je še najmanj okuženih. Vse se je zgrnilo na naše hrbte. To ni v redu," je Ivanišević dejal za hrvaški RTL.

Foto: Profimedia Goran Ivanišević

Po njegovih besedah se Đoković zdravstveno dobro počuti, vendar mu je izjemno težko zaradi vsega, kar se je zgodilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:05 26. Junij 2020.

    takih kretenov s slamo v glavah imamo tudi pri nas na pretek, sploh ob petkih in še kolo znajo voziti. …

  • 15:03 26. Junij 2020.

    V glavah slama, pamet v petah

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.