Šport
1370 ogledov

Še eno veliko teniško ime žrtev koronavirusa

Goran Ivanišević Profimedia
Nov okuženi zaradi Adria Toura.

Goran Ivanišević je naslednji, ki se je okužil na dveh turnirjih Adria Toura, ki sta bila v prisotnosti gledalcev organizirana v Beogradu in Zadru. 

"Po dveh negativnih testih v zadnjih desetih dneh sem pravkar izvedel rezultate današnjega, tretjega testa, ki je pozitiven na Covid-19. Počutim se dobro in nimam simptomov. Želim obvestiti vse, ki so bili v stiku z mano, naprošam jih, da storijo vse potrebne korake in zaščitijo sebe ter svoje bližnje. Jaz bom nadaljeval s samoizolacijo. Vsem okuženim želim čim hitrejše okrevanje," je sporočil Ivanišević, nekdanji zmagovalec Wimbledona in Sednji trener prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Med osebami, ki so se na turnirju družile z Ivaniševićem, je tudi premier Hrvaške Andrej Plenković, na fotografijah s turnirja sta drug ob drugem. Plenković se je testiral in bil negativen, ni pa šel v samoizolacijo (tudi Ivanišević je bil pozitiven šele na tretjem testu).  Na novinarski konferenci štaba civilne zaščite so pojasnili, da bodo preverili stike Ivaniševića 48 ur pred pozitivnim izidom testa, srečanje s Plenkovićem je bilo prej. 

Goran Ivanišević | Avtor: Profimedia Profimedia

Ivanišević je bil sicer tudi direktor turnirja v Zadru, ki je bil prekinjen pred finalom. Na Adria Touru, ki ga je organizirala družina Đoković, so sicer od aktivnih teniških igralcev zboleli Đoković, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić in Viktor Troicki.

"Počutimo se odgovorne. Žal mi je vseh okuženih, ampak na nekatere reči se ne more vplivati. Tako je tudi s tem. Moti me le to, da smo zdaj mi glavni krivci in si ljudje na nas nabirajo poceni politične točke, a v Zadru je še najmanj okuženih. Vse se je zgrnilo na naše hrbte. To ni v redu," je Ivanišević dejal za hrvaški RTL.

Goran Ivanišević | Avtor: Profimedia Profimedia

Po njegovih besedah se Đoković zdravstveno dobro počuti, vendar mu je izjemno težko zaradi vsega, kar se je zgodilo.

 
Komentarjev 2
  • Avatar right
    right 15:05 26.junij 2020.

    takih kretenov s slamo v glavah imamo tudi pri nas na pretek, sploh ob petkih in še kolo znajo voziti. sposobni, ni kaj

  • lulibuc 15:03 26.junij 2020.

    V glavah slama, pamet v petah

Sorodne novice