Šport
7746 ogledov

Prvi lopar sveta pozitiven: Grozno mi je žal

novak đoković Reševalni pas/Twitter
Na seznamu okuženih se je znašel tudi Novak Đoković.

Turnirja v Beogradu in Zadru sta razširila koronavirus med udeleženci serije Adria Tour, ki jo je vodila družina Đoković. Po Grigorju Dimitrovu, Viktorju Troickem in Borni Ćoriću je bil na testu zdaj pozitiven še Novak Đoković. Ob omenjeni četverici teniačev sta zbolela še Đokovićev trener za telesno pripravo in trener Dimitrova.

Prvi teniški igralec sveta se sicer ni želel testirati v Zadru, odpotoval je v domovino in opravil pregled. Zdaj so prišli rezultati, ki pa za Noleta niso bili ugodni. "Takoj po prihodu v Beograd smo šli na testiranje. Moj in Jelenin rezultat je pozitiven. Otroka sta negativna," je javnosti sporočil Đoković.

"Vse kar sem s svojo ekipo počel v zadnjem mesecu, sem delal od srca in z najboljšimi nameni. Naš turnir naj bi v svet poslal sporočilo o enotnosti in solidarnosti v regiji v tem kriznem obdobju. Ideja je bila, da se zbere denar za pomoč najbolj potrebnim in da pokažemo, kaj zmoremo skupaj. Na žalost je virus še vedno prisoten, moramo se navaditi na življenje v takšni situaciji. Upam, da bomo kmalu živeli tako kot prej," je ob objavi novice o okužbi zapisal Đoković.

"Grozno mi je žal, da je prišlo do tega in upam, da okužbe nikomur ne bodo zakomplicirale življenje. V naslednjih 14 dneh bom v samoizolaciji, ponovno pa se bom testiral čez pet dni," je še dodal. Obenem je povedal, da sam nima nikakršnih simptomov in da upa, da se katera koli okužba ne bo zapletla in da bodo vsi dobro prenesli virus.

Športni svet je glasno kritiziral brezbrižnost organizatorjev, ki niso upoštevali zdravstvenih priporočil. Pri francoskem L'Equipe so srbskega zvezdnika na naslovki celo oblekli v dvornega norčka in ob sliki pripisali: "Kdo potrebuje objem?" Pri slovitem mediju se tudi sprašujejo, če ni Adria Tour ogrozil celotnega nadaljevanja teniške sezone.

Igralci so se objemali ob mreži, pozirali na fotografijah in se zabavali po nočnih klubih, piše Reuters. Ker sta Srbija in Hrvaška začeli sproščati protikoronske ukrepe v tednih pred turnirjem, igralcem ni bilo treba omejevati osebnih stikov, piše britanska agencija.

Đoković, Alexander Zverev, Dominic Thiem, ki je razkril, da je bil po Beogradu trikrat negativen na novi koronavirus, ter drugi igralci so se objemali, rokovali ter se skupaj zabavali v nočnem klubu, piše tudi Guardian.

Na družabnih omrežjih Adria toura so pred dnevi objavili fotografije Dimitrova, kako igra košarko na dobrodelnem turnirju z Đokovićem, Zverevom in Marinom Čilićem, pred začetkom dvoboja pa se je objemal s Čorićem.

Grigor Dimitrov | Avtor: Profimedia Profimedia

Po blamaži z organizacijo Adria toura, na katerem so sodelovale nekatere največje svetovne športne zvezde, in se je zaradi malomarnosti, neodgovornega vedenja in neupoštevanja priporočil zdravstvene stroke okužilo vsaj osem ljudi, Sports Illustrated navaja, da igralci zahtevajo odstop Đokovića z mesta predsednika združenja igralcev ATP.

Kot piše SI, je Đokovićeva odstopna izjava na mizi, zahteva jo več članov združenja igralcev ATP, ker se Đoković kot organizator jadranske turneje ni obnašal odgovorno v vlogi, ki zahteva še toliko večjo odgovornost.

Preostali dve postojanki jadranske turneje, od 3. do 4. julija v Banjaluki in Đokovićeva ekshibicija 5. julija v Sarajevu, sta bili malo po objavi njegovega pozitivnega testa prav tako odpovedani.

 

Komentarjev 2
  • gregor51 16:44 23.junij 2020.

    golazen z glavo skozi zid

  • Kmodri 14:53 23.junij 2020.

    Žal mu je le za cekine...

Sorodne novice