Šport
1120 ogledov

Župan slovenskega mesta na turnirju v Zadru, ki je bil odpovedan

Adria Tour Profimedia
Župan je bil med obiskovalci zdaj 'spornega' turnirja.

Na prireditelje turnirjev Adria Tour, ki so potekali v Beogradu in Zadru, se je vsul plaz kritik predvsem zaradi obiska gledalcev in druženja tenisačev izven igrišč. Serijo, ki jo je družina Đoković poskušala pripeljati tudi v Črno goro in Slovenijo, kjer pa je to zaradi omejitve zbiranja velikega števila gledalcev padlo v vodo, so zdaj obsodili v številnih svetovnih medijih.

"Ogrozili smo življenja ljudi, ker si je nekdo želel udarjati po žogici," so v komentarju zapisali pri Index.hr, podobno pa so razmišljali tudi pri številnih medijih zunaj Hrvaške. 

S pepelom sta se posula tudi igralca Alexander Zverov in Andrej Rubljov. "Globoko se opravičujem vsem, ki sem jih morda ogrozil s tem, ker sem sodeloval na turnirju. Sledil bom nasvetom zdravnika o samoizolaciji, moja ekipa in jaz se bomo tudi redno testirali," je zapisal prvi, drugi pa je sporočil: "Sem negativen na Covid-19. Upam, da se bodo naša življenja kmalu vrnila v normalno stanje. KAr se dogaja v svetu, je naša odgovornost. To je globalni problem in vpliva na vse nas. Skupaj moramo zaustaviti širjenje virusa, tako bom naslednja dva tedna preživel v karanteni."

Med tistimi, ki si je ogledal turnir v Zadru, je bil sicer tudi župan Maribora Saša Arsenovič. "Nisem imel stika z igralci in organizatorji, turnir sem spremljal z VIP-tribune, na kateri sem bil skoraj sam," je za Večer povedal župan.

Saša Arsenovič | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Sporočil je še, da se počuti dobro in bo test iz preventivnih razlogov opravil v sredo, ko se sicer po dopustu namerava vrniti v službo. Če se mu bo počutje poslabšalo, pa bo ostal doma, so zapisali pri Večeru.

Komentarjev 1
  • Avatar Berrilessa
    Berrilessa 01:07 23.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice