Šport
2975 ogledov

"Ali se Hrvati zavedate, kaj je Đoković storil za vas?"

novak đoković EPA
Legendarni hrvaški tenisač je komentiral učinek teniškega Adria Toura, ki ga organizira Novak Đoković.

Goran Ivanišević, nekdanji zmagovalec Wimbledona (2001), je v Zadru, drugi postojanski dobrodelnega teniškega turnirja Adria Tour, izrazil upanje, da bi hrvaški organizatorji uspeli tekmovanje izpeljati na tako visoki ravni kot njihovih kolegi iz Beograda.

Odprl dušo Šport Đokovićev oče razkril, kako je 'zapel' Hrvatico

goran ivanišević | Avtor: Profimedia Profimedia
"Verjamem, da so navijači in igralci uživali v prvem dnevu. Jutri nasa čaka resen tenis," je za Sportklub dejal Ivanišević. "Stadion sprejme devet tisoč ljudi, tukaj smo osvojili Davisov pokal. Nastopili bodo vrhunski tenisači. Zagotoviti jim moramo najboljše možne pogoje, nenazadnje bo igral tudi prvi igralec sveta. Malce smo bili pod pritiskom, saj je bilo igrišče v Beogradu res fenomenalno," je povedal 48-letni Hrvat.

Komentiral je tudi Đokovićevo čustveno reakcijo po zadnjem obračunu pred domačimi gledalci v srbski prestolnici. "Novak je reagiral, kot je reagiral. Pokazal je, da je velik človek. Pripravljen je za nadaljevanje turnirja. V nedeljo bomo videli, kdo se bo veselil zmage. V tem formatu ni favoritov. OP ZDA in vsem ostalim turnirjem smo poslali sporočilo, da je vse mogoče," je povedal Ivanišević in dodal: "Ali se Hrvaška in hrvaški turizem sploh zavedata, kaj je Đoković storil za nas? Bomo videli, ko bo turnirja konec. Hvala njemu in njegovi družini, ker so nam pomagali, da to organiziramo."

novak đoković Zlomil se je Šport Đoković neutolažljivo hlipal pred Beograjčani novak đoković roger federer Đokovićev oče Šport "Naj Federer počne kaj dugega, vzgaja otroke, smuča..."

Đoković je na Hrvaškem zelo priljubljen, saj je v preteklosti večkrat javno podprl njihove športnike. Nekoliko manj so nad njegovimi izjavami navdušeni v rodni Srbiji, kjer so mu pred finalom predlanskega nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji očitali, da je izdajalec, ker je javno podprl Hrvate.

Marsikoga je ujezil tudi s tem, ko je v ekipo pripeljal Ivaniševića. "Ko vidim njegove izjave o ljubezni do Hrvatov, vedno pomislim, kako je pravkar užalil vse srbske navijače, ki so prestali mučenje in zatiranje ter izgubili svoje najbližje. Na Novaka gledajo kot na enega izmed njih, a rane so še vedno prisotne. Ni treba, da javno govori o podpori hrvaškim nogometašem. Enak učinek je zdaj dosegel z Ivaniševićem," je takrat nekdanji nekdanji NBA-jevec Darko Miličić.

novak đoković Ogorčenje Šport Srbski košarkar napadel Đokovića: "Žališ svoj narod!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.