Šport
1650 ogledov

Đokovićev oče razkril, kako je 'zapel' Hrvatico

Profimedia (z leve): starša Dijana in Srđan, soproga Jelena in Novak Đoković
Oče Novaka Đokovića je razkril okoliščine, v katerih je spoznal ljubezen svojega živlenja, s katero je poročen že 33 let in ima tri sinove, med njimi tudi aktualnega prvega igralca sveta.

Srđan in Dijana Đoković, starša enega najboljših teniških igralcev vseh časov, sta v dneh, ko se nad njunega sina zgrinjajo številni očitki, gostovala v televizijski oddaji Balkanska ulica, kjer sta spregovorila o njunih začetkih.

novak đoković Oster napad Šport "Se ne moreš javiti na je*eni videoklic?"

"Spomnim se trenutka, ko sem jo prvič zagledal. To je bilo na gorovju Kopaonik. Oblečena je bila v smučarsko opremo. Kombinezon, pancarji in vse ostalo. Takoj sem opazil njeno silhueto. Imela je sončna očala, zato nisem videl oči. Prišla je smučati, na koncu pa je 'nasankala'," se je pošalil Srđan in dodal: "Nisem je takoj osvojil, potreboval sem nekaj dni, a naposled uspel."

"Spočela sva Novaka, Dijana pa se je poslužila tistega ženskega trika in mi rekla, da nimam nobene obveznosti, vendar se je odločila, da bo otroka rodila. Vse ostalo je zgodovina. Zgodilo se je, kot se je," je dejal oče legendarnega tenisača.

ATP Portorož Adria Tour Šport Zaradi zakonodaje Slovenija ostaja brez Đokovićevega spektakla

V zakonu so se jima rodili trije sinovi - Novak, Marko in Đorđe. Vsi trije so zasledovali teniške sanje, a se je samo Novaku uspelo uveljaviti med svetovno elito. Celotna družina je morala za njegov uspeh, ki kljub zvrhani meri talenta ni bil zagotovljen, ogromno žrtvovati.

"Neverjetno, kaj vse je morala pretrpeti v teh letih. Tudi mene, saj sem naporen. Otroci so odraščali v težkih okoliščinah. 17 let smo živeli po tujih stanovanjih. Delala je, dojila in skrbela za Novakova mlajša brata, povrhu vsega pa nama pošiljala denar, da smo lahko igrali na turnirjih," je povedal Srđan.

novak đoković Zlomil se je Šport Đoković neutolažljivo hlipal pred Beograjčani

Dijana, ki se je rodila v Srbiji, a ima hrvaške korenine, je dodala: "Ko so ga starši spoznali, so mi rekli, da je čeden in markanten, vendar niso bili preveč veseli, da se bom tako mlada poročila. Nisva imela veliko časa za spoznavanje. Prepričana sem, da je bilo njegovim staršem bolj pomembno, od kod prihajam."

novak đoković "Pustite me ..." Šport Še nikoli videni posnetek štiriletnega Đokovića novak đoković "Gre za farso!" Šport Nemci udarili po Srbu: "Vzor, kot naj bi bil Đoković, se ne sme tako obnašati!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.