Šport
2090 ogledov

Še nikoli videni posnetek štiriletnega Đokovića

novak đoković Print Screen
Najboljši tenisač na svetu se je že zelo zgodaj zaljubil v beli šport.

Srbski Telegraf je izbrskal še nikoli videni posnetek Novaka Đokovića, aktualnega prvega igralca sveta, kako je pri rosnih štirih letih v dar dobil svoj prvi teniški lopar.

Čeprav je Đoković odraščal v revščini, njegove prve spomine pa je močno zaznamovala vojna na Balkanu, se je zavihtel na svetovni teniški vrh in pokoril vse nasprotnike, tudi tiste bolj privligirane, ki so imeli v prvih fazah teniškega udejstvovanja občutno boljše pogoje za trening.

"Moj cilj je, da postanem prvak," je pred 26 leti v oddaji na srbski televiziji dejal takrat komaj sedemletni deček, ki je iskreno verjel, da bo postal najboljši na svetu. Do danes je na vrhu računalniške lestvice preživel 282 tednov in osvojil 17 grand slamov, kar ga uvršča v ožji krog kandidatov za najboljšega igralca v zgodovini. 

Po mnenju bralcev spletnega portala Eurosport je Đoković že danes največji vseh časov, o čemer pričajo tudi rezultati nedavne ankete, v kateri je v neposrednem dvoboju z velikim Rogerjem Federerjem prejel kar 98% glasov. Gre za največjo enostransko zmago doslej, saj se bralci v tovrstnih anketah praviloma nagibajo k Švicarju, a se javno mnenje več kot očitno spreminja.

Đoković se je v tenis zaljubil v mladih letih, svoj prvi lopar pa je dobil leta 1991, ko je dopolnil štiri leta. Z ekskluzivnega posnetka je razvidno, da Nole ni bil razpoložen za karaoke, a se je po prejetem loparju njegovo razpoloženje povsem spremenilo.

Ko je odpel svoje, je stekel na dvorišče in pričel trenirati. "Pustite me, igram tenis," je spotoma zabrusil svojim staršem.


 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.